6 tips til innredning av balkongen

Da vi bodde på St.Hanshaugen hadde vi en liten balkong utenfor kjøkkenet. Denne var jeg utrolig glad i. Da vi flyttet fikk vi hage, men jeg er glad over at vi fortsatt har en balkong. Det er nemlig noe helt eget å sitte på en balkong. Der er man på en måte litt mer privat og det blir mer lunt, intimt og koselig. I går hadde vi en nydelig kveld i Oslo og det var så fint å tenne masse stearinlys og sette seg under et deilig ullpledd å nyte den vakre solnedgangen.

Balkongen vår ligger rett utenfor kjøkkenet og jeg har prøvd å innrede den på mange forskjellige måter. Det første vi måtte gjøre noe mer var flisene på gulvet. De var gamle og trengte en oppgradering. Vi valgte Flisheller fra Flisekompaniet. Disse kan enkelt legges oppå de gamle flisene du har. Kan også legges på gress og treverk. Skikkelig smart!

Jeg har valgt å ha lounge møbler på balkongen. De tar mindre plass og her sitter vi mest med kaffen om morgenen eller noe godt i glasset om kvelden. Kjøp møbler etter størrelsen på balkongen.

Jeg har store blomsterkrukker som jeg kan flytte rundt på. Planter gjør balkongen mer levende, og gir deg følelsen av å være nærme naturen. Om kvelden må jeg selvsagt tenne lykter og lysglass. I sofaen har jeg alltid puter og tepper til kalde kvelder. I år har vi kjøpt en smart putekasse som står under trappen ned til hagen.

Plukk markblomster, grønne greiner og alt det vakre du finner i naturen. Her har jeg laget en miks med syriner og mandeltre.

Det neste bildet viser balkongen slik den så ut før.

Før bilde av balkongen fra salgsprospektet. 

6 GODE TIPS:

1. Tenk hvilke møbler som passer best i forhold til størrelsen på balkongen. Plasser de der det blir lunest å sitte

2. Blomsterkrukker gjør balkongen mer levende. Ha gjerne noen store krukker istedet for mange små. Plukk blomster fra naturen

3. Puter, tepper og lykter til kvelden hører med

4. Et gulvteppe kan lune og binde sammen ute og inne området

5. En balkong trenger å ryddes og feies. Det blir ingen koselig oase dersom det er mye rot. Bruk kurver til oppbevaring som enkelt kan tas med inn

6. En terrassevarmer er perfekt for norske forhold

LagreLagre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *