Våre kjæreste juleblomster og noen gode tips

Annonse/

Hva hadde vel julen vært uten blomster? Juleblomstene er for mange den aller viktigste delen av julepyntingen. Man trenger egentlig ikke så mye mer enn noen vakre blomster, litt grønt som f.eks eucalyptus, mose, en krans og levende lys, dermed er det jul i huset.

Svibler med voks rundt er elegant og lekkert. Best av alt, de trenger ikke å vannes. 

Amaryllis er manges favorittblomst. Det er lurt å binde en tråd eller en strikk nederst rundt stilken. Da unngår du at den krøller seg utover. (Kan føre til at blomsten faller sammen.) 

Vakker bukett fra Floriss, Paleet. 

Jeg elsker å besøke fine blomsterbutikker og Floriss på Paleet er en av mine favoritter. Det er ikke vanskelig å se at butikkens eier Kristin, virkelig elsker det hun driver med. Her er det lagt ned timesvis med å planlegge julen. Butikken er pyntet slik at man nesten føler man er kommet til en storby som New York eller London, og det digre juletreet bugner av de vakreste julekuler og annen «glam» pynt.

For en som har sitt daglige arbeide i disse skjønne omgivelsene ble jeg nysgjerrig på hvordan Kristin pynter til jul hjemme.

«Hjemme pynter jeg mye med  julegrønt og selvfølgelig masse julekuler, men stuegran er min favoritt! Den får stå alene og den blir dekorert med kuler og fugler og alt det morsomme vi har i butikken! Ellers MÅ jeg ha amaryllis i vase, elsker det. Jeg har jo alltid uten unntak blomster hjemme, så det gjelder bare å variere etter sesongen man er i,» forteller Kristin ivrig. «En annen ting du som regel finner hjemme hos meg, er nellik, er helt forrelska i de. De finnes jo i alle farger og toner, akkurat nå har jeg de i dype lilla toner til advent og fra neste uke er det dyp burgunder som gjelder! Sammen med eucalyptus så klart.»

Jeg spurte også hvilken blomst som er hennes favoritt.

«Det er nesten umulig for meg å velge, det varierer etter sesong. Jeg skal gifte meg til sommeren og selv spør jeg jo de som bestiller brudebuketter om hvilken blomst som er deres favoritt. De velger 1 og jeg velger 10. 😉 Men om jeg må velge en akkurat nå, så må det bli.. amaryllis! Eller kanskje Skimmia i Champagne farger.. Nei okai amaryllis!»

Kristin og hennes flotte medarbeidere er klare for julestria. 

Tips til leserne fra Kristin:

«Svibel i voks! Elsker det! De skal bare stå der og de skal ikke ha vann eller noe.. Er du allergisk, bare klipp av blomsten når den springer, svibelen er jo nesten finest før den er utsprunget. Ellers dekorerer jeg med grønt i år, både kuler, stuegraner i store og små, og masse eucalyptus.»

I samarbeide med Floriss Paleet skal vi kåre julens favorittblomst. Er du med kan du vinne et blomstergavekort på kr.1000,- Du kan delta ved å skrive din favorittblomst her, på Facebook eller på Instagram. Trekning 15.12

Er du glad i blomster anbefaler jeg deg å følge Floriss Paleet på Instagram. Nye, inspirerende blomsterbilder legges ut hver dag. Ta en titt her. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *