6 tips for å dekke et hyggelig sommerbord

Når det kommer til borddekking har jeg noen favoritter som jeg gjerne vil dele med deg.

Først og fremst liker jeg å leke meg med ulike materialer. På dette bordet ser du noen av mine favoritter; betong, tre, keramikk, hamp og krystall.

Det kan være fint å henge opp lyslenker ved bordet som gir en koselig stemning rundt bordet.

Når markblomstene er på sitt vakreste er det bare å la det bugne på bordet. Her har jeg satt frem krystallvaser i ulik høyde. Husk at krystall må brukes! Ikke la det stå i skapet fordi du er redd det skal gå i stykker. Da får du jo aldri glede av det. Jeg har holdt meg til hvit «Hundekjeks.» (Anthriscus sylvestris) som er min favoritt blant markblomstene. Visste du forresten at «Hundekjeks» er en flerårig urt som er i slekt med gulroten?

Jeg bruker alltid spisebrikker når jeg ikke bruker duk. Jeg liker også å bruke dekketallerkner. Disse i tre har jeg hatt i mange år. De gir en fin varme til bordet.

Når jeg bruker servietter i lin eller bomull gir det bordet et ekslusivt preg. Det er mykt å tørke seg på og viser en ekstra omtanke for gjestene.

Jeg bruker alltid serviettringer. Jeg tar tak i midten av servietter og rister den kraftiig. Da legger den seg pent slik at jeg kan dra serviettringen rundt. Jeg liker at serviettene er litt «tilfeldige og rufsete» og bretter de ikke. Da kreves det at de er strøket og det har jeg som regel ikke tid til.

Sørg for masse deilige puter og gode stoler eller en sofa til å boltre seg i før eller etter måltidet.

For at kvelden rundt bordt skal vare i mange timer setter jeg frem myke puter, varme pledd og tenner lyktene når skumringen kommer.

Mine beste tips til borddekkingen:

  • Bland ulike materialer for å skape kontraster
  • Sett frem blomstervaser i ulik høyde
  • Bruk blomster, kvister og greiner fra naturen
  • Ikke la ditt fineste servise, sølvtøy eller krystall stå i skapet
  • Bruk stoffservietter, serviettringer og dekketallerkner
  • Bruk lyslenker

LagreLagre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *