Tips og råd for å bygge den perfekte uteplassen

Hageterrassen var moden for en oppgradering. Da en fagperson tok en kikk på den og fant ut at den var ca 20 år gammel, skjønte vi at det var greit å legge en helt ny terrasse.

Vi startet prosjektet med å finne ut hvilke terrassebord vi skulle velge. Her er det mye å velge mellom. En av våre kriterier var at terrassegulvet skulle være så vedlikeholdsfritt som mulig og gjerne med norske materialer.

Når du skal velge terrassebord er det mange hensyn å ta. Ekspertene anbefaler de som er trykkimpregnerte. CU-impregnerte terrassebord er nemlig ett av de beste valgene når det kommer til holdbarhet over tid. Dette vises blant annet i fagmiljøenes felttester, laboratorieforsøk og i alle de hundretusenvis av terrasser som er bygget i kroker og kriker i landet vårt gjennom mange år. Men, selv om impregnerte terrassebord har en lang forventet levetid (20-30 år) så husk at grunnlaget for kvalitet og levetid ligger i fundamenteringen og konstruksjonen.

Hvilken dimensjon du velger på terrassebordene er avhengig av hvilket uttrykk du ønsker. Grove dimensjoner og brede gulvbord gir et flott og solid inntrykk. Smale og tynne gulvbord virker nettere, spesielt på mindre utegulv.

Det anbefales bord på 28 mm tykkelse og 120 mm bredde. Det er grovt nok til å gi skruhold uten å sprekke og stivt nok til å ikke gi svikt selv ved stor punktbelastning.

Etter en lang prosess falt valget på Terrassebord Signatur fra Bergene Holm.

Vi er superfornøyde med valget!

Signatur Grå er et utegulv med et trendy og lunt utseende som passet godt inn i vår fargepalett og øvrige materialvalg som betong, stein og tre. Signatur Grå terrassegulv var et trygt valg da det har de samme solide kvalitetene som impregnerte terrassebord, og er ferdig tørket og industrielt beiset i fargen Nordisk tre. De små rillene gir bordet et jevnt og harmonisk uttrykk og gir beisen et bedre heftgrunnlag. Vi vil kunne nyte minst 2 somre før gulvet bør beises igjen. Jeg liker at materialene kommer fra Norsk Furu og de små rillene gjør at gulvet er ekstra mykt å gå på.

Her er den gamle terrassen.

Her er den nye! Ganske mye finere ikke sant?

Det var en stor jobb og fjerne de gamle bordene. Heldigvis fikk vi gitt de bort gjennom Finn.no. Vi kunne bruke fundamentene fra den gamle terrassen selv om de hadde en avstand på 80cm. (Nå anbefales det 60cm.)

I samarbeide med kyndig hjelp fra Bergene Holm ble det nye terrassegulvet lagt. Hele prosessen ble filmet så om ikke lenge finner du nyttig info og film på Youtube eller hos Bergene Holm.

I løpet av en dag ble terrassen lagt og jeg kunne kose meg med stylingen. Borddekkingen skal du få se i et senere blogginnlegg.

Terrassebord fra Bergene Holm får du bestilt i de fleste store byggevarekjedene som for eksempel Montér.

PS! Leser du Bergene Holm sin «Gjør det selv byggeguide» får du vite alt du trenger for å bygge en perfekt terrasse.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *