Italia på sitt vakreste

Som så mange andre er jeg utrolig glad i Italia. Maten, menneskene, språket, vinen, sjarmen… -og ikke minst alle de fantastiske naturopplevelsene gjør Italia til et favoritt reisemål.

Italia er også viden kjent for sin Flisindustri. Sammen med Flisekompaniet dro vi på tur for å få et lite innblikk, og ikke minst inspirasjon og økt kunnskap om flis.

Det vi ser av flis i butikkene her hjemme i Norge er kun en liten brøkdel av alle de spennende mulighetene. Flisekompaniet har en egen avdeling for de som er spesielt interesserte og ønsker noe helt unikt når det kommer til flis.

Italiensk idyll på sitt aller vakreste. Bellagio ved Como sjøen. 

Første stopp var Milano. Her ligger showrommene til de store flisleverandørene på rekke og rad. Vi besøkte Ergon/Provenza som mange kjenner til her hjemme. Området var grønt og frodig og her fikk vi et innblikk i noen av de nyeste trendene innen flis.

Vakre farger i varme og kalde toner som alle passer godt sammen.

De nye flistrendene viser at vi nå gjerne velger flis som er opptil 80×80 cm store. Vi ble også presentert for fliser i spennende treimitasjoner. Parkettflisene kommer i staver og kan legges på mange ulike måter.

Under bardisken er det brukt flis i treimitasjon. 

Flisekompaniets produktsjef Tommy Fagerhøi forklarer ivrig.

Her diskuteres det flis med Jon Frafjord fra Flisekompaniet.

Ingen besøk i Milano uten å ha sett Duomo Cathedral. Ekstra vakkert at den lå badet i kveldssol.

Selvsagt en liten shoppingrunde også.

Neste formiddag reiste vi videre fra Milano til Sirone. Her besøkte vi den kjente flislevarandøren Cesi. Cesi er en familiebedrift som har levert flis av høy kvalitet i over 60 år. Bedriften har sine røtter helt tilbake til 1872. Blant annet er de kjente for metroflisen som er brukt på Metroen i Paris.

Vi fikk se flere eksempler på bruk av fliser fra Cesi. Her fra tøffe Lentini`s restaurant i Milano.

Vi fikk bli med inn i fabrikken og se den spennende prosessen som gjøres for å skape en flis fra start til slutt.

En vakker blåfarge ble påført flisen før den skulle brennes.

Etter et interessant besøk gikk turen videre. Nå skulle vi oppleve et av de vakreste stedene i Italia. På smale kronglete veier ankom vi Bellagio hvor båttur på Como sjøen var neste post i programmet.

Omringet av vann på nesten alle sider har Bellagio en vakker beliggenhet midt på Comosjøen. Bellagio er en pittoresk liten by med smale og bratte sjarmerende smug. Mange mener at Bellagio er en av Italias vakreste byer og stedet tiltrekker seg en rekke kjendiser.

Jeg ble så imponert over den frodige naturen og de vakre murhusene og hotellene i vannkanten. Hit må jeg helt klart tilbake med familien!

Dag 3 besøkte vi Verona og familiebedriften Marex.

Hele den fine gjengen som var på tur for å lære om flis.

Etter noen svært lærerike timer kombinert med deilig Italiensk mat skulle vi sammen med Marex få oppleve marmorens mekka, nemlig kjente Antolini.

Antolini er verdens største importør og eksportør av naturstein. Her finner du blant annet marmor fra hele verden og showrommet er virkelig imponerende. Enkelte steder var det fotoforbud men disse bildene fikk vi lov til å vise dere.

Det er helt utrolig hva man kan gjøre med naturstein. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Siste stopp på turen var vakre Venezia. Vi ble hentet med Taxibåter og ankom sjøveien i solnedgang. Kunne ikke blitt bedre.

Ingen andre steder i Europa får du følelsen av å ha reist 400 år tilbake i tid så sterkt som i Venezia. Byen har knapt endret utseende siden 1600-tallet, og både biler, høyhus og neonskilt glimrer med sitt fravær. Har du ikke vært der er det bare å booke billett.

Selv om turen varte i kun 4 dager følte jeg at jeg hadde vært borte lenge. All ære til Tommy og Jon som var ansvarlig for denne flotte og lærerike turen.

Du kan lese mer om Flisekompaniet her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *