Hvorfor er vi så glade i blått?

Blåfarger er uten tvil viktige denne sesongen. Paletten av blåtoner går fra støvede pasteller til turkistoner, kulørte blåtoner og dype blågrønne nyanser. Blått blir faktisk ansett som den mest attraktive fargen på fargeskalaen. Vet du hvorfor? Det kommer jeg tilbake til litt senere.

Jeg har nylig inngått et spennende samarbeide med Skeidar.  Jeg skal bygge opp deres Instagramkonto og jobbe med foto og styling til bildemateriell i sosiale medier. Nylig skulle jeg gjøre en borddekking for Skeidar  og besøkte varehuset som ligger på Alnabru. Jeg ble så glad da jeg fant så mye fint i blått.

Min favoritt blant blåtonene er denne gråblå varianten. Jeg liker også veldig godt formen på vasene som bare MÅTTE bli med meg hjem. Men tilbake til hvorfor blått blir sett på som den mest attraktive fargen. De to største eksponentene for fargen er havet og himmelen. Vi forbinder derfor blått med ro, friskhet og frihet.

Hmm, lurer på om ikke jeg skal male litt mer blått her hjemme?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *