Hvor ofte leser du for barnet ditt?

Fra jeg var liten har jeg alltid vært glad i bøker. Jeg ble lest for hver dag og det har vært viktig for meg å lese med Mathea. I alle år fra hun var bitteliten har vi hatt mange koselige stunder med bøker. Tror faktisk vi har lest sammen hver eneste dag. Nå leser hun mest selv, men innimellom koser vi oss fortsatt med høytlesning.

Nylig var jeg på foreldremøte på skolen. Skolen er veldig opptatt av at barna skal venne seg til å lese hver eneste dag og gav oss følgende eksempel å tenke på. Leser barnet i 20 minutter hver dag blir det 3600 minutter hvert skoleår og 1 800 000 ord. Leser barnet i 5 minutter hver dag blir det 900 minutter hvert skoleår og 282 000 ord. Leser barnet i 1 minutt hver dag blir det 180 minutter hvert skoleår og 8000 ord. Tenk hvor mye det har å si for leseforståelse og ordforråd at barnet er flink til å lese og blir lest for fra de er små!

1-IMG_2673

Trenger du et boktips? Cathrine Wilhelmsen er en norsk barnebokforfatter som har gitt 3 flotte barnebøker som alle handler om følelser. Jeg har hatt gleden av å jobbe med Cathrine og både Mathea og jeg er blitt veldig glad i bøkene hennes. Beatrix og Dunklumpene er den av bøkene som er skrevet for de aller minste men historien varmer langt inn i hjertet for både store og små.

1-IMG_2670

Beatrix & dunklumpene er en varm fortelling om vennskap, tap og å finne en ny vei. De fleste vil nok kjenne seg igjen i tematikken rundt høyt elskede – men å så skitne – kosedyr! Boken er på 70 sider, nydelig og humoristisk illustrert av Elisabeth Talén. Passer for barn (og voksne) fra 3 år og oppover.

1-IMG_2672

Du kan lese mer om Cathrine og hennes flotte bøker her.

Sett av tid med barna og kos dere med bøker. Da gir du barnet ditt en svært viktig gave både når det gjelder ferdigheter på skolen…og ellers i livet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *