Sjarm og stil hos Tulip og Tatamo

Jeg har alltid vært opptatt av norsk design. Da vi lagde Inspirasjonsguiden i bokform i 2010 hadde vi med små og koselige, unike butikker i Oslo og omegn. En av de var Tulip og Tatamo på Bislet.

1-IMG_27961-IMG_2799

De to grünerne bak bedriften Line Hvalbye Grønli og Katarina Grasmo har hele tiden vært trofaste mot sin stil, og butikken som åpnet 2001 ligger der like sjarmerende i dag som da de åpnet for så mange år siden. Når du kommer inn i den lille butikken i Pilestredet blir du møtt av klær som stråler i glade farger og mønstre. Line har kunstutdannelse og jobbet med masker og sminke da hun møtte den sømutdannede Katarina, som laget kostymer på det samme teateret. Sammen hadde de et ønske om å skape klær, kvalitetsklær med andre farger og former enn dem som fantes på markedet.

1-IMG_2808

Tulip og Tatamo designer og produserer kvalitetskjoler du kan kjøpe med god samvittighet, for du vet at de er sydd under anstendige arbeidsforhold. Miljøaspektet er med i alle ledd, ikke minst fordi klærne er laget for å vare. En liten del av produksjonen sys på en systue i Oslo. For større produksjoner måtte de tidlig se seg om etter samarbeidspartnere i utlandet. I dag sys det meste i en liten fabrikk i Litauen som jentene besøker flere ganger i året.

1-IMG_2791

En sjarmerende bakgård som tydlig viser at jentene har etablert seg på et sted med «sjel i veggene.»

1-IMG_2833.PNG

Tulip og Tatamo ble verdenskjent i 2004 da de laget en knallgul kjole med røde tulipaner. Prinsesse Märtha Louise bar kjolen i et kronprinsbryllup i Madrid, og en svensk motejournalist mente det var skandale. Andre hadde en langt mer positiv oppfatning, og fler tok kontakt. Hovedgruppen av kunder er selvstendige kvinner i alderen 20 til 50. Tulip og Tatamo lager ikke bare klær i knallfarger, de har også mer sobre produkter i en tidløs stil. De er opptatt av klærne skal brukes og at de skal vare. Selv kaster de aldri noe. Hvis en modell ikke selger, syr de den heller om. Jentene har heller ingen bil i bedriften, men frakter varene med trillebag og sykkel.

I tillegg til sin egen butikk selger de stadig mer i nettbutikken. Likevel er den personlige kontakten med kundene svært viktig for Line og Katarina.

Jeg anbefaler alle å legge turen til den koselige butikken med den personlige servicen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *