Kaken dine gjester vil elske!

Tidligere denne uken var jeg på boklanseringen til min gode venninne Franciska. Endelig har bakeboken du bare MÅ ha kommet ut! Boken inneholder de aller beste oppskriftene på slike type kaker som dine gjester bare elsker. Det beste av alt, kakene ser fantastiske ut, men de er ikke så vanskelige å bake. Jeg forstår godt hvorfor Franciska vant Kakekrigen på TV3.

DSC_6938

Boken har et nydelig design, med de vakreste bilder. Alt gjort av dyktige Franciska.

fotob_1021-875x1024
Foto & Styling: Franciskas Vakre Verden

Denne helgen fikk Mathea velge hvilken kake hun ville lage fra boken. Valget falt på Oreo Drømmedessert. Jeg kan bare si en ting. Den passer sitt navn! Kaken skal ikke stekes, så den er enkel å lage.

IMG_6933

Du kan lese mer om boklanseringen her. Jeg gir boken terningkast 6!

Her er oppskriften på Oreos Drømmedessert:

Bunn
2 1/2 pakke Oreo-kjeks (375 g)
100 g smeltet smør

Kremostfyll og kremfyll
225 g Philadelphia kremost naturell
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Sjokolademousse
200 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
3 ss melis

Ta kremosten ut av kjøleskapet, slik at den er myk når du skal bruke den.

Knus Oreo-kjeksene i en foodprosessor eller lignende. Sett 1 1/2 dl av kjekssmulene til side til pynt. Smelt smøret og rør det sammen med resten av kjekssmulene. Ha blandingen i en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm. Press den lett sammen til bunnen.

Miks kremosten med melis til en luftig masse. Stivpisk kremfløten (3 dl), bland ca. en tredjedel av kremen med kremostblandingen. Bland resten av kremen med vaniljesukker. Sett til side til kremfyllet. Fordel kremostfyllet på kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. en halvtime.

Lag sjokolademoussen. Visp 3 dl kremfløte til krem. Smelt sjokoladen i mikroovn eller vannbad. Skill eggeplommene fra hvitene. Rør inn melis i sjokoladeblandingen mens du visper godt med en liten visp. Tilsett én eggeplomme om gangen mens du fortsetter å vispe til du får en glatt og fin krem. Vend forsiktig den piskede kremen i sjokoladeblandingen. Ha moussen over kaken.

Topp med resten av kremfløten smaksatt med vaniljesukker, og dryss over kjekssmulene du tidligere satte til side.

La kaken stå kaldt til den skal serveres.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *