Hvilket gulv er din favoritt?

Et gulv appelerer til alle sanser. Har du tenkt over hvor mye gulvet har og si for stemningen i et rom? Det setter en ramme for hele ditt hjem og det skal føles godt både å se på og ikke minst å gå på. I mitt barndomshjem hadde vi en nydelig parkett. Jeg husker enda følelsen av å leke på gulvet eller bare legge seg ned å drømme seg bort. Når man etterhvert får barn oppdager man hvor mye tid man tilbringer på gulvet igjen.

Det finnes mange ulike varianter av tregulv og det er ikke lett å vite hvilket gulv man skal velge. Rett før sommeren besøkte jeg Tarkett sitt hovedkontor i Drammen. Vi lagde en reklamefilm der jeg snakker om gulv. Den kan du se her. 

Her er noen av mine favoritter.

ab766-01_TARKETT_WOOD_ELEGANCE_1
Elegance OAK

Vakre Elegance med sine brede og ekstra lange eikeplanker, er Tarketts mest eksklusive parkettgulv. Utseendet er naturlig sofistikert med en blandning av liv og ro. Elegance finnes i fire varianter, der tre er laserte (hvitt, grått, brunt). Overflaten er lett børstet og sammen med hardvoksoljen fremhever dette en vakker dybde i gulvet.

d755c-04_TARKETT_WOOD_PRESTIGE_1
Prestige Oak/White Sand

Plankene til parketten Prestige har fått en myk børstebehandling for å få dem til å se ut som om de har ligget ute og blitt tæret på av vær og vind. Dette gir et sofistikert og naturlig slitt utseende. Prestige er et hardvoxoljet 3-stavs gulv.

09441-02_TARKETT_WOOD_HERITAGE_1
Heritage Oak

Heritage er et gulv med naturlig rustikt utseende med store kvistmerker, barklommer, fargevariasjoner og sprekker skapt av naturen. Fantastisk vakre gulv med preg fra århundreder tilbake. Den dypbørstede overflaten, behandlet med hardvoksolje forsterker den rustikke følelsen ytterligere. Heritage finnes i 6 varianter.

040fd-06_TARKETT_WOOD_VINTAGE_1
Vintage Oak/Copenhagen

Vakkert lasert og børstet plank med maxifas. Disse parkettgulvene har gjennomgått en røff behandling på fabrikken. Gulvene er helt nye, men gjennom mekanisk påvirkning har de fått et utseende som gir assosiasjoner tilbake i tiden. Her har vi gjenskapt de slitte overflatene som du er vant til å finne i gamle trearbeid og bruktmøbler. Overflaten er behandlet med olje og gir deg et gulv med en helt egen historie.

Foreløpig er våre gulv hvite, men på sikt ønsker jeg meg et elegant eikegulv. Det er jo bare lekkert. Tror valget ville falt på Prestige Oak/White Sand.

Hvilket gulv likte du best? Du kan lese mer om de ulike gulvene til Tarkett her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *