Smarte tips til barnerommet

Sommerferien er over og nå er det tilbake til hverdagen. Når et nytt skoleår starter er det en regel hjemme hos oss at vi rydder litt ekstra. Det gir en god og viktig start. Her kommer noen tips til hvordan du kan få orden på barnerommet. 

DSC_5604

Samle de lekene som blir mest brukt i et stort skap. Kjøp bokser til å sette oppå hverandre og skriv på hva de inneholder. Da er det lett å finne frem i skapet. Bud nr. 1 når det gjelder oppbevaring, er at alle ting har et sted «å bo» Om det ikke er plass til alt i skapet så rydd heller bort noen leker, og bytt med jevne mellomrom.

DSC_5593

Heng opp en tavle til koselige kort, bilder, tegninger osv. Rydd tavlen med jevne mellomrom slik at den ikke blir overfylt. Denne er laget av en sponplate med skumgummi på og et linstoff med skinnsnorer og nagler ytterst. For å utnytte plassen har vi satt en bokhylle innerst mot veggen. Det gamle antikke skapet har plass til det meste av tøyet.

DSC_5586

Legg det mest nødvendlige utsyret til pulten som papir og blyant i esker eller kurver. Ta tusjer og fargeblyanter ut av eskene og sorter de i ulike glass/krukker. Vi har valgt å kjøpe en stor pult slik at det er behagelig å sitte her både med hobbysaker og lekser.

DSC_5555

Bruk sengen som en sofa på dagtid. Alltid koselig å legge på et sengeteppe og pynte med noen fine puter. Sett skuffer med hjul under sengen. Perfekt til f.eks lego og spill.

Her har jeg laget en kosekrok med sengehimmel fra Anouska. Sengeteppet er fra Cozy Room.

DSC_5486

Kommoden fra Home & Cottage er perfekt til klær. Over kommoden har vi hengt hyller til leker. Legg merke til bøkene oppå skapet. Her gjelder det å utnytte plassen.

Når det er orden på rommet, og barnet vet hvor ting skal være, er det så mye lettere å rydde etter lek. I tillegg blir det et koselig sted å være med venner og leksene blir gjort på rommet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *