Gode tips for stell av oliventrær

I går var det endelig et snev av vår i luften. Jeg koste meg i hagen med å gjøre det hyggelig til 17.mai. Jeg er veldig glad i oliventrær og i år valgte jeg oliventrær og lavendel for å få en smak av Middelhavet som jeg er så glad i. Pottene er i et materiale som heter Fiberclay. De ligner betong men er laget av leire og plastkompositt. De er frost sikre og lettere å flytte rundt på enn betong.

DSC_2717
Potter, blomster og lyslenke fra Mestergrønn.
DSC_2657
De dekorative kulene kommer med batteri og kan henges overalt i hagen.
DSC_2643DSC_2652

Oliventrær kan bli svært gamle, og det sies at det finnes trær på Kreta som er over 2000 år gamle.

Stelletips for oliventrær fra Mestergrønn:
Oliventrær har dype, grådige røtter og krever hyppig og mye vann på tross av sitt opphav fra tørre, solrike strøk. Pass på å gi jevn vanning, men ikke så mye at treet blir stående med røttene i vann. Sett gjerne oliventreet i en grow-in selvvanningspotte.
På vinteren bør oliventreet stå inne, men sett det gjerne ut så fort faren for nattefrost er over.
Treet bør få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn 2-3 C⁰, 3-10 C⁰ er best.
I løpet av vinteren kan oliventreet felle blad og se litt pjusk ut, men hold ut! Dette er en naturlig prosess for som regel skifter oliventreet bladene hvert tredje år. Hvis du klipper treet tilbake på våren og passer på at det får nok lys, vil treet skyte nye friske skudd og gro seg til igjen.
Treet bør gjødsles en gang per måned fra vår til høst – den skal ikke gjødsles om vinteren.

En av grunnene til at jeg satt blomstene under epletreet er fordi vi maler huset vårt akkurat nå. Gleder meg til å vise dere før og etter bilder. Er din uteplass klar til 17.mai?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *