4 tips til høy kosefaktor i hjemmet

I slutten av måneden går «Oslo Design Fair» av stabelen. Årets tema er «The return of cozy» Trender både her hjemme og internationalt viser at vi igjen har begynt å være opptatt av å ha det koselig. Som interiørstylist får jeg ofte høre at mine kunder ønsker tips til å gjøre det koselig. Det lille ekstra som skaper en lun atmosfære og gir oss trygghet, ro og energi i hjemmet.

8

Foto: Tine K Home

20140523Y61A0020-X3

Foto: Cozy Room

17

Foto: Tine K Home

Første tips for å gjøre det koselig er fargebruk. Et hvitt og grått rom trenger kontraster. Nå går vi mot en tid der vi kommer til å bruke mer og mer farger. Vi har allerede begynt å leke oss med de «safe» fargene som blått og grønt. Denne våren vil vi se  økende bruk av friskere farger som rosa og terrakotta. Du trenger ikke male hele rommet i disse fargene, det holder med en vegg som en start.

2

Foto: Tine K Home

20151104Y61A6904-X3

Foto: Cozy Room

20151103Y61A6461-2818x4227

Foto: Cozy Room 

Det er kanskje ikke noe nytt at planter kan gjøre svært mye med stemningen i et rom. Hvilke planter du velger, størrelse, mengde og ikke minst valg av potteskjulere gjør noe med rommet de står i. Om du foretrekker å bruke nøytrale farger på vegger, gulv og møbler så velg keramikkkrukker i fine farger med mønster. Potteskjulere fra 70-tallet er superhot. Ta en titt på loftet eller i kjelleren til dine foreldre/besteforeldre. Håndlaget er lekkert og det finnes også et stort utvalg av etniske potter.

111

Foto: Tine K Home

21

Foto: Tine K Home

Har du noe du har arvet som betyr noe for deg? Få det frem. Det er noe med kontrastene i et hjem som gjør det koselig. Få inn et møntret teppe med farger i et ellers nøytralt hjem eller omvendt. Keramikk fliser får du i alle mulige møntre, behøver ikke bare brukes på gulv. Det er lekkert å legge de på et bord eller en benkplate eller bare bruke de som dekor i et stilleben. Bruk tekstiler i ulike kvaliteter som bomull, lin og ull. Du trenger ikke ha så mange bilder rundt omkring, men heng de sammen i en gruppe. Det setter virkelig et personlige preg og gjør hjemmet ditt koselig. Eller bruk et bilde med en dominerende ramme som et statment på veggen.

20151103Y61A6497-2818x4227

Foto: Cozy Room

Sist men ikke minst, ikke glem å få frem bøkene dine. Legg merke til hvordan interiørstylistene nesten alltid bruker bøker i sine stylinger!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *