3 tips til borddekking

Jeg koser meg når jeg skal dekke et fint festbord. Hos oss er det mannen som lager maten og jeg står for dekoren. Det er en grei deal for det tar tid når bordet skal være perfekt.

QnY8rrEushjVE79XHCZYBDASFaFiHdjTD8mxyygSXKQ,6wR3eJ1PE_4c8QiCU90ir-RIWTc5u6tGf8-P9kD5HQY

Her har jeg tatt frem vårt fineste porselen, sølvtøy og krystallglass. Liker å blande litt, syntes derfor det var tøft med keramikk og messingstjerner som borddekor. De er fra Cozy Room.

WrmAAIW5MVzu0I-Dd6z90w2SE5cbrsKGRPLSnlrhPeA,6cDyna8j525kEEnQcGEbyzslAAWamQw5GVkGXX44Mu0

Når jeg skulle dekke bordet til julereportasjen i Vakre Hjem & Interiør valgte jeg en elegant stil med en touch av glam. Foto: Franciskas vakre verden.

DSC_1926

Dette er et mye tøffere bord. Ekstra koselig er det å få hjelp fra Mathea. En skal tidlig krøkes!

DSC_1947

Jeg tenker alltid lagvis når jeg dekker bordet. Det første elementet som må på plass er duken. Den setter på en måte standarden for resten av bordet. Til jul liker jeg å bruke nystrøket damask. For å lage et mer avslappet inntrykk har jeg her brukt bordbrikker i sort hamp som jeg har lagt oppå duken. Det neste laget består av bestikk og glass. Jeg bruker alltid minst 2 glass på bordet. (På dette bildet var ikke alle glassene på plass enda.) Så kommer det siste «laget.» Servietter, bordkort og bordpynt.

DSC_3603

Til jul er det hyggelig å lage bordkort av pepperkaker. De fester du til servietten med et bånd og litt grønt.

DSC_1933

Jeg bruker ofte sølvtøy som jeg har arvet men her har jeg brukt bestikk fra Home & Cottage. Serviset Sans Souci er fra Rosenthal. Dette har jeg samlet på i over 10 år. Jeg er utrolig glad i det og blir aldri lei. Det er hvitt med graveringer i porselenet og med en smal gullkant rundt. Du kan blant annet få kjøpt det hos Backe i Grensen. Bordpynten her besto av kongler og julemiks med julens krydder. Det duftet godt rundt bordet. Til slutt pyntet jeg med lysestaker i ulike høyder.

_SJ_1297-2

Dette bildet er hentet fra en styling vi gjorde til julekatalogen til Home & Cottage i fjor.

borddekking

Lekkert å blande høye lysestaker med små lysglass! Legg merke til kvistene med grønt som er festet rundt glassene.

Hvilket bord likte du best? Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *