Krystall klart

Krystall dukker stadig opp i trendbildet og jeg bare digger det! Krystall er ekslusivt og det er et materiale som tåler mye. Krystall gir et nostalgisk preg samtidig som det er utrolig tøft å bruke krystall på nye måter. En som skal ha æren for at krystall er blitt så populært igjen er dyktige Frederik Bagger.

FREDERIK-BAGGER-MAJ-20151201503

Foto: Frederikbagger.dk

Frederik Bagger er er sønn av den kjente designeren Erik Bagger, og har vokst opp sittende ved tegnebordet hvor faren tegnet sine kjente design.

FREDERIK-BAGGER-MAJ-2015120227

Foto: Frederikbagger.dk

Frederik har jobbet i mange av leddene i bedriften gjennom flere år, først på lageret hvor han lærte hvordan en stor designbedrift fungerte fra innsiden. Erik Baggers brukerfokus har smittet over på sønnen, og begge etterstreber funksjonell design hvor brukeropplevelsen står i sentrum. I 2014 fikk Frederik muligheten til å oppfylle ønsket om å starte sitt eget merke, og lanseringen av glasserien Crispy markerte starten på hans eget brand.

FREDERIK-BAGGER-MAJ-2015120147

Foto: Frederikbagger.dk

FREDERIK-BAGGER-MAJ-2015120198

Foto: Frederikbagger.dk

FREDERIK-BAGGER-MAJ-2015120222

Foto: Frederikbagger.dk

FREDERIK-BAGGER-MAJ-2015120260

Foto: Frederikbagger.dk

De nyeste produktene til Frederik heter Platin. Her er det en sølvkant på toppen av glasset som bare får en finere og finere patina etter bruk.

På lørdag var jeg så heldig å få møte Frederik Bagger sammen med mine kollegaer i United Influencers. Fredrik var på besøk i den fine butikken Lykkelig på Haver. Han fortalte oss om filosofien rundt glassene og hvordan de blir laget.  Etterpå ble han med oss på Son Spa der vi hadde en hyggelig middag.

SONY DSC
Foto: Annette Thorsbye
Skjermbilde 2015-11-19 kl. 10.31.37

Et hyggelig møte med den dyktige designeren, selvsagt med et Crispy glass i hånden. Vi lærte av jentene på Lykkelig på Haver å drikke «Glam kaffe» Glassene egner seg nemlig godt til både kaffe og te!

Woods Agentur har agenturet på Frederik Bagger i Norge.

Krystallglass (også kalt blyglass) er en type glass som har en annen kjemisk sammensetning enn vanlig glass. Det har vært vanlig å framstille krystallglass med blyoksid (PbO) i stedet for natriumkarbonat, noe som gjør at glassets tetthet økes, og lysbrytningsegenskapene endres. I dag er det, av helsemessige årsaker, vanligere å bruke bariumoksid, sinkoksid eller kaliumoksid. Kilde: Wikipedia

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *