Hvilket gulv skal du velge?

Annonse i samarbeide med Flisekompaniet.

I det du entrer et hvilket som helst rom, blir du møtt med synet og følelsen av gulvet. Gulvet har mye å si for stemningen i rommet og kan derfor være en vanskeligere nøtt å knekke enn for eksempel vegger og tak.

Etter nøye vurdering valgte jeg parkett fra Boen på kjøkkenet. 

Det er viktig å huske på hva slags atmosfære man ønsker å skape når man bestemmer seg for hvilket gulv man vil legge. I tillegg er selvsagt bruken av rommet den viktigste.

Gulvet blir ofte kalt ”rommets femte vegg.” I tillegg til Norges største utvalg av flis kan Flisekompaniet tilby flere varianter av både parkett og laminat.

Mange vil si at et parkettgulv føles varmere enn et laminatgulv. Dersom du velger å gå for en mørk parkett, vil det gjøre at rommet føles mindre. Det samme gjelder om du går for en parkett med mønster. I motsatt retning vil en lys parkett gjøre at rommet virker større, så her er det viktig å tenke på hva man ønsker, da det å legge parkett ikke er noe man gjør hver dag 😉

Laminatgulv har i utgangspunktet mye til felles med parkettgulvet, men laminaten tåler gjerne mer og passer godt der hvor det er mye aktivitet.

På badet er flis et naturlig førstevalg. Velger du å gå for et lyst bad med lett stemning finnes det mange alternativ og det behøver ikke bli kjedelig. Velg for eksempel flis som legges i et spennende mønster slik som mosaikk, hexagon og fiskebensmønster. Ellers kan det være fint med kontrasten mellom et mørkt gulv og lyse vegger. Det finnes mange tøffe varianter av gulvflis i jordtoner som passer til det meste og gir en varm og deilig følelse til resten av rommet. Trendene viser at mange velger å gå for mørke bad som gir en eksklusiv og lun stemning.

Hvit marmor er noe som fortsatt er svært utbredt og står høyt på ønskelisten hos mange. De siste årene ser vi også at flere velger grå og grønn marmor. Det er ingen overraskelse at marmor har vært i vinden i mange år da det alltid har vært elegant og forbindes med eksklusivitet. Mønstrene og fargestrukturen gir en nydelig og ikke minst unik kombinasjon. Det finnes også mange bra marmorkopier om du ønsker en rimeligere løsning.

Her er det lagt grønn marmor i fiskebensmønster. 

I disse dager har Flisekompaniet Gulvdager med gode rabatter. Se alle tilbudene og få flere tips her. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *