Høstens heteste interiørtrender

Høsten er alltid en spennende tid for oss med interiør som lidenskap og hobby. Alle de store merkevarene innen interiør har sine egne markeringer og i tillegg er det møbel og interiørmesser. Det er ikke alltid like lett å formidle alt, men jeg har plukket ut noen av de sterkeste trendene og mine favoritter fra Oslo Design Fair.

På Oslo Design Fair kunne vi oppleve en liten landsby bestående av fire rom fylt med objekter fra messens utstillere. Dette utgjorde høstens tendensutstilling, hvor Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg tolket fire tendenser som de har tro på for fremtiden: Poetisk, Ny luksus, Verksted og Futuristisk. Tendensene reflekterer et stort spenn i trendbildet – fra det asketiske til det luksuriøse, fra det jordnære til det teknologiske, fra fortid til fremtid.

Kjølige farger, teknologi og surrealisme var blant elementene som kjennetegnet utstillingens futuristiske tendens. Foto: Per Olav Sølvberg

Myke tekstiler, grafiske elementer og harde metaller dannet grunnlaget for Ny luksus-trenden, en tendens stylistene Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg har tro på for fremtiden. Foto: Per Olav Sølvberg

Ærlige materialer, en dempet fargepalett og aktiv bruk av lys og skygge kjennetegnet den poetiske trenden i årets tendensutstilling. Foto: Per Olav Sølvberg

Tendensene reflekterer et stort spenn i trendbildet – fra det asketiske til det luksuriøse, fra det jordnære til det teknologiske, ja, fra fortid til fremtid.
– Verden er såpass utrygg fortsatt, det gjør at vi søker tilbake til røttene, til det jordnære, til det som er retro. Men det er fortid innenfor forskjellige stilarter. Vi hopper fra den gamle klassiske kunsten via industrien til 70-tallet med brente farger og keramikk, forteller Kirsten Visdal.

Fra trendutstillingen.

Fra trendutstillingen.

Kanskje den viktigste trenden er at hjemmet skal være en plass der du som bor der skal kjenne at «her er det godt å være.»

For å få til dette ser vi at karakterfulle og myke tekstiler er tilbake for fullt i våre hjem. Vi skaper den trygge hulefølelsen, med noen ekstra puter i sofaen, polstrede møbler i velour eller mønstrede tekstiler. Gardinene skal være tunge og lange og guvteppene skal gjerne være store, kanskje litt slitte og rufsete.

Materialer som fløyel, messing, speil og glass er fine kontraster som gir ditt hjem karakter. Sammen med det myke, romantiske er det mye bruk av hvit og farget marmor, vi vil garantert også se flittig bruk av terazzo samt diverse andre bergarter og edelstener.

Frisk opp med spennende mønstre, vakkert håndverk og deilige teksturer, som du setter sammen etter egen smak, gjerne i lag på lag.

Rødt, rosa, gult og brunt er de heteste trendfargene. Kombiner gjerne med de brente fargene som passer så godt sammen med sort og grått.

Her er noen av mine favoritter!

Vakkert sengetøy fra Nordic Form, Borås Cotton. 

Robust og ekte i den farge kombinasjonen jeg liker aller best. Får ikke nok av bruntbrent skinn. Nydelig stylet av Lama. 

Et godt eksempel på det robuste og ekte kombinert med messing og glam. Helt nydelig fra Halvor Bakke.

Kelim i skjønne høstfarger fra Lama. 

Messens søteste julepynt fant jeg hos BonDep. 

Endelig en bit av Marrocco på en enkel måte! ADAMÀ. Nyhet fra Mette Hole Vatsgar som også har agenturet på Au Maison. 

Jeg beundrer AU Maison for måten de alltid fornyer seg og er trendledende. 

Anouska inspirerer alltid. Legg merke til de nye gullspeilene! 

Ikke bare skal man gå mange timer på messen og må kle seg praktisk. Men det er litt ok å føle seg vel også. Jeg valgte å ha på meg en velour tunika fra Woods Agentur,Vibeke Scott. Bilder fra deres unike leiligheten på Majorstuen kommer i et eget blogginnlegg. 

Rune fra Mathildes Verden på Steinkjer er stylisten bak Nordahl sin unike stand. 

Nordahl.

Nordahl.

Vakker håndlaget keramikk fra Ment. 

Elsker kunsten til Anna Bülow som jeg fikk en hyggelig prat med på messen. Dette vakre bildet er min favoritt! 

Alltid like inspirerende å besøke House Doctor og den flotte gjengen som jobber der. 

I tillegg holder det ikke bare at noe ser pent ut. Vi skal ta og føle på, vi skal lukte og høre etter. Det blir som om hjemmet ditt viser hvem du er på mange måter. Velg et duftlys med «din» duft, spill deilig musikk og kos deg meg den maten du liker aller best. I tillegg må selvsagt planter og blomster fylle hjemmet. Dette skaper liv og harmoni. Lykke til med høstens interiør!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *