Et sterkt møte som jeg sent vil glemme

Gjennom jobben min er jeg så heldig å få møte mange spennende mennesker. I går opplevde jeg et slikt møte som jeg sent vil glemme.

Photo: Jimmy Nelson 

Jeg var invitert av Slettvoll til en lunsj som var alt annen enn «vanlig.» Jeg fikk nemlig møte den verdenskjente kunstfotografen Jimmy Nelson. Den historien Jimmy fortalte rundt bordet berørte oss alle sterkt.

Jimmy Nelson har vært en reisende hele sitt liv, men det var først etter 10 år på kostskole i Nord England at reisene skulle få en større betydning. 17 år gammel reiste Jimmy alene til Tibet med et gammelt fotoapparat i hånden. Reisen varte i et år, og med seg hadde han en unik visuell dagbok. Bildene fra det tidligere utilgjengelige Tibet ble utgitt og fikk bred international anerkjennelse.

Det var her, på fottur gjennom Tibet, ideen til prosjektet Before They Pass Away begynte å spire – et ønske om å fotografere stammefolk og kommunisere deres historie gjennom bilder. Siden den gang har Jimmy besøkt, levd sammen med og fotografert 35 unike stammer. Jimmy er blitt verdenskjent for sine fotografier som er vist i museer og gallerier over hele verden og publisert i den fantastiske boken Before They Pass Away.

Slettvoll har fått en unik mulighet til å samarbeide med Jimmy og formidle noen av hans kunstfotografier. I møtet med Slettvoll ble Jimmy fascinert av møblene, historien, gründerne som i 1951 startet sin virksomhet i en kjeller, de erfarne håndverkerne, og fabrikkens beliggenhet mellom fjord og fjell. Han ville komme til Sunnmøre for å bli bedre kjent med familiebedriften. Her ble han inspirert til å fotografere Slettvolls eget stammefolk drapert i flotte møbeltekstiler. Resultatet ble 23 sterke portretter av noen av menneskene bak møblene.

Under lanseringen av årets nyheter fra Slettvoll og den nye katalogen har Slettvoll latt disse menneskene prege forsiden. Jeg synes dette var en fantastisk god idè som jeg virkelig beundrer Slettvoll for.

Foto: Slettvoll

Slettvoll har gjennom samarbeidet fått en unik mulighet til å formidle fem av Jimmy Nelsons bilder. Motivene stilles ut i Slettvolls butikker og kommer i et begrenset nummerert opplag.

Foto: Slettvoll

Det er alltid like inspirerende å besøke Slettvoll sin butikk på Skøyen.

Du kan bla i Slettvoll sin høstkatalogen her.

Du kan lese mer om Jimmy Nelson og se flere av hans unike bilder  her.

Tusen takk til Slettvoll for at jeg ble inviteret til å møte denne fantastiske mannen. Jeg dro hjem full av inspirasjon og jeg håper du også vil kjenne noe av det samme når du ser Jimmy Nelsons unike bilder.

Innlegget er ikke sponset.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *