Hvordan står det til med ditt hverdagsservise?

Da jeg var 20 begynte jeg å samle på mitt første servise. Det er et «finservise» som brukes kun til spesielle anledninger. Men hverdagsserviset, det som brukes hver eneste dag blir gjerne slitt etterhvert. Det blir striper i tallerkenen etter kniven og det hender det går av skår etter tøffe behandlinger ut og inn av oppvaskmaskinen.

Jeg har lenge tenkt at det var på tide å bytte ut vårt hverdagsservise og har lett en stund. I går fant jeg det jeg ville ha og det var ekstra koselig å dekke opp til våre lunsjgjester i dag.

Serviset heter Bitz og er utviklet for Skeidar i samarbeid med Christian Bitz, kjent «sunnhetsekspert» fra Danmark. Den danske designeren utviklet Bitz i steingods slik at det skulle få den aller beste kvalitet. I tillegg til asjetter, skåler, kaffekrus og boller finner du glass og bestikk i samme lekre design.

Ettersom det er et tøft servise valgte jeg å dekke på uten duk, kun med grønt fra hagen.

Du får serviset i flere farger men jeg valgte sort og grått. Gullbestikk har også stått på ønskelisten og jeg ble så glad når jeg så at Bitz serien hadde bestikk i gull eller sort.

Bitz er et nydelig servise til en god pris og det beste av alt, -akkurat nå får du intropris med 35% rabatt. Du kan ta en nærmere titt på det her.

Fakta om steingods:

Steingods er artsnavn på gjenstander av brent leire med høyt innhold av kaolin, men som er gråaktig etter brenning i stedet for hvit slik ren kaolin blir som porselen. Brenning foregår i ovner under samme temperaturer som porselen. Ofte legges et lag farge-glasur utenpå, som vanligvis må brennes inn for seg. Kilde: Wikipedia. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *