De 4 mest aktuelle baderomstrendene

Utvalget av fliser er større enn noen gang og det er mange valg å ta før du skal renovere eller bygge et nytt bad.

Flisene du velger skal være en del av ditt hjem i mange år og baderommet er ditt mest personlige rom. Her skal det føles godt å være både om morgenen og før du skal legge deg om kvelden.

Før du starter prosessen med å velge fliser kan det være lurt å tenke i gjennom hvilken stil du liker best. For å hjelpe deg i dine valg er det spennende å se på hvilke trender som vil påvirke oss i tiden fremover.

Naturens spill

Earthly Balance.” Vi søker tilbake til våre røtter, omgir oss med ting som betyr noe for oss og lager rom for avslapning og hvile i våre hjem. Opplevelse og fritid er noe av det vi verdsetter aller høyest. Badet blir et slag privat SPA der vi kobler ut og ”er her og nå.”

Materialer: Naturstein, marmor, terrazzo, skifer, terrakotta, tre, skinn og lær er viktige innslag i innredningen. ”Wood is the new black.”

Farger: Vi lengter etter naturen og velger den sobre fargeskalaen med matte pasteller kombinert med grått, sort, hvitt og grønt

De siste 2 bildene er fra det lekre badet til interiørstylist Tone Kroken på Frogner i Oslo. Tone har valgt marmor og messing. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Flora

Her er det lov å mixe. Det er retroinspirert, etnisk og bruk av farger. Stilen bringer frem den romantiske bohemen som søker trygghet men samtidig er leken.

Materialer: Organiske uttrykk med blomster og blader. Keramikk og mørke tresorter.

Farger: Gjerne støvete, mørke farger i orange, grønt, blått og rosa.

Foto: Ballingslöv

Metrourban

Uttrykket er androgynt og urbant. Passer for det moderne mennesket som liker kontraster. Energiske mønstre, tekstur, 3D, fiskeben.

Materialer: Klassisk og tidløs design. Design klassikere av god kvalitet som gjerne er originaler.

Farger: Jordfarger, gjerne ispedd kulørsterke farger for å gi kontrast.

2 siste bilder: Ballingslöv

Sofistikert eleganse

Uttrykket er dempet og rolig, kontinentalt, klassisk og elegant. Rene linjer og store former. Kvalitet er viktig, og hva som popper opp som trender er uvesentlig.

Materialer: Det er lunt og mykt, med struktur i overflatene . Innslag av mykt skinn og velbrukt lær. Naturmaterialer som bomull og lin.

Farger: Fargene er nøytrale og klassiske. Hovedfargene er mørke med nyanser av rødt, blått eller gult. Fargesettingen er ton-i-ton.

Kjenner du deg igjen i en av de 4 trendene? Det kan kanskje gjøre ditt flisvalg enklere. Mosaikk, store fliser, kvadratiske, rektangulære, matte, blanke, fasetterte, mønstrede og ensfargede fliser… Valgene er mange og hos Flisekompaniet finner du det du trenger for å skape ditt drømmebad.

På YouTube forteller jeg litt mer om de ulike trendene. Filmen kan du se HER.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *