Lær deg de beste triksene for å ta optimale bilder

Vi er mange som bruker mye tid på foto og det er alltid noe nytt å lære. Jeg fikk virkelig opp interessen for foto når vi fikk et Nikon speilreflekskamera i bryllupsgave i 2008. Selv om det var en fellesgave må jeg nok innrømme at det er jeg som fikk mest glede av det. Jeg hadde nettopp startet min første interiørblogg og bildene som ble lagt ut der var ikke akkurat av den beste kvaliteten. Det var en tid «før og etter» når det gjaldt speilreflekskameraet og mine bilder.

DSC_1926
Blomster fra Mestergrønn og tilbehør fra Kremmerhuset.

Her kommer mine fototips:

  1. Enten du kun tar bilder med Iphone eller har et bra speilreflekskamera er det en grunnregel når det gjelder foto og det er LYS! Du må ALDRI finne på å bruke blitz. Har du et godt dagslys uten for mye sol er mye gjort.
  2. Slå alltid av elektrisk lys i rommet når du tar bilder, det samme gjelder stearinlys med mindre du har et ekstra godt dagslys. Legg merke til at i de aller fleste interiørreportasjer er det lite bruk av levende lys.
  3. Se motivet gjennom linsen. Prøv å ikke kutte kanter, se hva du vil ha med som senter i bildet. Noen ganger kan det også være lurt å tenke på hvordan bildene skal passe sammen på Instagram, i et blogginnlegg eller på Facebook.
  4. Pass på at hovedmotivet er i fokus
  5. Rydd vekk forstyrrelser i bakgrunnen og tenk bruk av farger. Ønsker du et kraftfullt bilde med mye farger eller et roligere bilde i duse, sarte farger?
  6. Prøv å holde kameraet så rett som mulig og prøv deg frem med flere bilder. Bildet blir ikke optimalt om det som er i fokus heller ned mot venstre eller høyre i bildet.
  7. Jeg jobber mye med styling og her er det en ting som er viktig å tenke på. Du må style med tanke på kameravinkel. Skal du f.eks dekke et vakkert bord så titt inn i kameraet og se hva som gjør seg best, ikke hvordan det ser best ut i virkeligheten.
  8. Skal du ta portrettbilder så må du få vedkommende til å slappe helt av. Be personen tenke på noe koselig, si gjerne at du tar et par prøvebilder først, disse kan ofte bli noen av de beste.

Tidligere i våres møtte jeg fantastiske Hilde Brevig som er en utrolig dyktig fotograf og et nydelig menneske. Hilde har en unik evne til å få frem det beste i de hun fotograferer. Det betydde mye for meg å få fine portrettbilder som jeg kunne bruke i mine sosiale medier, samtidig som jeg lærte mye om portrettfotografering. Nå kan DU lære mer om foto og samtidig få dine aller beste portrettbilder.

10153728_10153970536952037_8255819330563185034_n
Hilde og jeg hadde en utrolig fin dag sammen. Klær og smykker fra Farmhousedesign.
12716430_10153970533627037_8750229599806143618_o
1102599_673975632620577_1550149378_o
Hilde Brevig er en utrolig dyktig fotograf og et nydelig menneske.

Hilde holder sitt neste fotokurs på Skillebekk i Oslo 26.mai fra kl.15.00-19:00. Påmelding her.  Oppgir du koden «inspirasjonsguiden» ved bestilling får du 10% rabatt. Hilde gir en introduksjonspris til kr.4000,- (-10% rabatt.)

Fotokurs

Ikke la denne unike sjansen gå fra deg! Du kan lese mer om Hilde her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *