Det vakreste stedet på jorden!

La Mamounia er et av verdens legendariske hoteller. Godt kjent fordi en rekke kjendiser og politikere har bodd her siden åpningen i 1923. I 1943 da Winston Churchill ba Franklin D Roosevelt om å bli med ham på en av hans mange besøk, beskriv han hotellet som «det vakreste stedet på jorden.»Alfred Hitchcock brukte det som bakgrunn for sin 1956-versjon av «The Man Who Knew Too Much.» Hollywood-stjerner, inkludert Marlene Dietrich og Charlie Chaplin fulgte snart etter. I nyere tid var det her Sarah Jessica Parker og jentene i «Sex and the City 2» bodde da Marokko var stand-in for Abu Dhabi under innspillingen av siste film. Ikke rart det var nettopp dette hotellet Petter Stordalen valge da han giftet seg med sin kjære Gunnhild.

Jeg har lenge drømt om å oppleve dette stedet som jeg har hørt så mye om. Forrige søndag ble drømmen til virkelighet. Siste dagen vår i Marrakech tur tok vi turen til dette paradiset og jeg kan bare si en ting, stedet lever opp til sitt rykte! Det ER virkelig det flotteste hotellet jeg noensinne har besøkt og et av de vakreste stedene jeg har sett.

Skjermbilde 2015-11-06 kl. 22.27.10

Det opprinnelige hotellet var designet i art deco-stil. I 2009 åpnet det igjen etter tre års oppussing. Da hadde den franske arkitekten Jacques Garcia byttet ut art deco-stilen med mer marokkansk stil men samtidig beholdt særpreget.

Det spesielle med Mamounia er at hotellet har tre riader eller byhus innenfor murene som man kan leie med privat svømmebasseng og alt som medfører av luksus. Husene er en del av hotellet, men ligger for seg selv.

Ikke rart jeg ble målløs da jeg sto her. Bildene er tatt med min Iphone. Skulle gjerne hatt et skikkelig kamera med meg! 

IMG_3020 IMG_2986IMG_3009IMG_3091

Restauranten har beholdt sin fantastiske Art Deco stil. Legg merke til farger og tekstiler. Her snakker vi sofistikert luksus!

Skjermbilde 2015-11-06 kl. 22.27.21

Skjermbilde 2015-11-06 kl. 22.27.32

I den enorme resepsjonen var det opptil flere drikkefontener.

Skjermbilde 2015-11-06 kl. 22.31.10 LAMAM6

Vi fikk ikke mulighet til å se rommene så dette bildet er fra hotellets hjemmeside. Sjekk utsikten! 

LAMAM7

Fra Spa avdelingen. Foto: La Mamounia

LAMAM8

En av de mange restaurantene. Foto: La Mamounia

Har du lyst til å se flere bildet fra dette fantastiske stedet kan du ta en titt HER.

PS. Eventyret Marrakech ligger KUN 4 timer med fly fra Gardermoen. Norwegian har direktefly!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *