Made for YOU in Marrakech

Nettopp kommet hjem fra Marrakech og prøver «å lande» etter alle de fantastiske inntrykkene derfra. Marrakech er 1001 natt på sitt aller beste. Norwegian har direktefly 2 ganger i uken, onsdag og lørdag. Flybillettene koster ikke mye og flyturen tar ca 4 timer. På flyplassen i Marrakech er det kun en rask kjøretur inn til den gamle delen av byen som består av trange gater og Riader som ligger tett i tett. En Riad (Et «hotell») har ofte kun 6 rom og her får du personlig service fra du blir hentet på flyplassen, til du får te ved ankomst eller når du får servert nydelig frokost på takterassen med utsikt over hustakene. I midten av gamlebyen ligger Soukene, og det er her skattejakten starter. Soukene ligger som en labyrint og her finner du forskjellige områder med det du ønsker å handle. Tepper, skinn, krydder, tekstiler, keramikk, messing osv. Ja, for Marrakech er virkelig et shopping eldorado og her kan du gjøre noen svært gode kjøp! I Soukene pruter man, men det er vikig å understreke at vi aldri opplevde noe ubehageligheter rundt dette. Befolkningen i Marrakech vet hvor viktig turister er for de og vi ble godt mottatt HELE veien. Vi opplevde heller ikke å bli mast på slik man opplever i mange andre byer.

På min forrige tur kjøpte jeg med meg et helt fantastisk Beniouran teppe. Denne gangen har jeg med meg 2 mer fargerike Boucherouite tepper, i tillegg til masse annet fint som jeg skal vise dere senere.

DSC_8940red

I samtale med en av teppeforhandlerne så jeg et slikt skjerf. Skjerfene er vanligvis ensfarget. De er håndlaget med naturlige farger. De er i myk bomull og brukes i ørkenen for å beskytte seg mot sand og sol. Skjerfene er 80cm brede og 3m lange. Teppeforhandleren hadde bare laget et par stykker for å teste ut denne teknikken. Jeg falt helt for skjerfene og fikk spesiallaget noen. Dette er virkelig «limited edition.»Skjerfene tørket om natten og ble tatt ned i morgensolen. De lukter derfor utrolig godt. Ingen en like og de er sorte og cremefarget.

DSC_8962

Dersom du er interessert i å kjøpe et slikt unikt skjerf har jeg noen få til salgs til kr.599,- pr. stk. Det er bare å sende meg en mail på mariannehagakinder@gmail.com dersom du er interessert. 

IMG_2906

Marokanerne bruker naturlige farger som blandes med vann.

IMG_2897

Her ser du hvordan skjerfene blir hengt opp til tørking etter at de er dyppet i fargeblandingen.

Skjermbilde 2015-11-03 kl. 20.43.46

En vakker gammel dør. Den nydelige lakserosa fargen på veggen ser du over hele Marrakech.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *