Få de beste stylingtipsene fra de 4 finalistene i Gullfjæren Landlig Profil.

Etter nøye gjennomgang av flere tusen bilder, har vi endelig kommet frem til våre landlige finalister i Gullfjæren Interiør Awards.

De fire finalistene er

I dette blogginnlegget deler finalistene i  «Gullfjæren Årets Landlige profil» sine beste tips.

@silje.horntvedt

Favorittrommet er litt todelt og sesongbetont! Bestestuen med de grønne tømmerveggene representerer så mye av historien til huset og jeg elsker fargen på veggene og stemningen her. Det er også her de store begivenhetene på høst- og vinterstid finner sted og hvor alle får plass rundt det lange, sosiale spisebordet som kan bygges ut. Det var det første vi kjøpte når vi flyttet inn i huset.
Men spisestuen i andre enden av huset med glassveggen man kan åpne opp helt ut mot verandaen, er her vi kanskje har satt mest vårt særpreg og hvor vi som bor her er mest representert med en miks av moderne og gammelt. Her kan vi spise «ute» hele sommeren uansett vær og det er rommet hvor vi får inn mest lys. Jeg er svak for rom man samles og spiser i.

Skulle gjerne sagt at jeg henter inspirasjon fra reiser (det virker alltid så innmari eksotisk!), men sannheten er så kjedelig og vanlig som interiørblader, Instagram og Pinterest. Jeg følger mye med på stylister for interiørmagasiner og fotografer på Instagram, og studerer detaljer og fototeknikk/triks for styling. I tillegg følger jeg med på alt av interiørprogrammer på TV.

De tre beste stylingtipsene:
1. blomster/planter, alltid!
2. elementer av farger som fanger opp hverandre, gjerne med ulike materialer, former og struktur som blander hardt og mykt og gjerne nytt og gammelt. Og ett overraskende element eller noe som skiller seg ut.
3. Flytte på ting! Stolen, den store planta, lampa – flytt dem rundt i rommet eller til et annet rom. Ørelappstolen vi har i stua har min mann arvet og den skulle på ingen måte inn i huset før den var trukket om. Så skulle jeg en dag ta bilde av stuen men det var liksom litt platt og kjedelig. Sånn endte stolen opp i stua (utrukket) og det ble et helt annet rom.

@landliglykke
Katrine Pedersen

Jeg er uten tvil mest fornøyd med badet. Der brukte vi langt tid på planlegging for å få det i landlig stil. Mye frem og tilbake, arbeid og penger er lagt ned der. Og fra et lite, kaldt bad innerst i kjelleren er absolutt det nye varme, store badet i samme etasje som soverommene en favoritt. Jeg henter mest inspirasjon fra instagram! Så mange lekre hjem og profiler, med kreative mennesker bak. Litt i interiørmagasiner også, men det ble det mindre av etter at jeg ble mamma til to små

Mine tips:
Grønne planter/greiner er for meg alfa o mega . Jeg er veldig glad i speil, og har minst ét i hvert rom når jeg tenker meg om. Det gjør noe med romfølelsen. Less is more stemmer faktisk. Jeg føler tingene mine kommer bedre frem om det ikke blir for mye rundt. Det jeg har masse av stiller jeg derimot sammen i et stilleben (gamle karrafler, porselen ect)

@runeaas

Foto: Filippa Tredal Styling Tone Krok for Vakre Hjem og Interiør 


Jeg er aller mest fornøyd med kjøkkenet. Der er det en deilig avslappet atmosfære. Godt med arbeidsplass. Et stort deilig slitt og gammelt bord med utsikt utover hagen, et stort gammelt piltre og åker. En åpen peis grue vi fyrer i hele året skaper ekstra god stemning.

Tre beste stylingstips:

1.Innred med det du liker best selv. Unngå å følge trender slavisk og ikke gjør som naboen.
2. Store ting i interiøret er flott! Også i små rom. Gi en litt wow effekt og bruk for eksempel store vaser på bordet. Få gjerne ting opp i høyden.
3. Ta inn naturen! Plukk det som er i sesong. grener, kongler, strå og grønt gir god harmoni og organisk preg på interiøret.

Jeg henter inspirasjon i naturen, gjennom gamle håndverkstradisjoner, magasiner, mennesker  og reiser.

@m_a_y_a_f_l_y_f_l_y
Maya


Nå er jeg fornøyd med hele huset da det er pusset opp i gammel stil, men må jeg velge et rom må det vel bli den gamle tømmerstua vår. Her har vi hentet frem den gamle tømmerveggen og føler vi har fått frem den gamle sjelen som gir ro. Inspirasjonen henter jeg fra meg selv og egen fantasi. Ofte kommer ideén til nye prosjekter i drømme.

Mine tre beste stylingstips må være:
1: Tro på seg selv og at det blir bra
2:Sett ting sammen i grupper
3: Miks gammelt og nytt og ha en rød tråd gjennom huset

Gullfjæren Interiør Awards går av stabelen 9.mars 2019 på Hotel Continental. Jeg arrangerer Gullfjæren sammen med Franciska Munck-Johansen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *