Her er reiseminnet jeg aldri vil glemme!

Jeg er veldig glad i å reise og det har blitt mange fine reiseopplevelser opp i gjennom livet. Når noen spør meg om mitt beste reiseminne er det umulig å svare på. Men i dette blogginnlegget vil jeg dele minner fra min siste reise til Frankrike som ble noe HELT spesielt og som jeg aldri vil glemme.

Franciska og jeg ble kontaktet av Veronica Charlott med spørsmål om vi kunne tenke oss å stå for det faglige innholdet på en Lifestyle Retreat hun skulle arrangere. Da vi så bilder av Chateau Montfort, var det ikke vanskelig å bestemme seg. Dette ville vi være med på!

Reisen gikk fra Gardermoen via Paris til Biarritz. Derfra kjørte vi i litt over 1 time. Landsbyen Montfort ligger ikke langt fra Pyreneene i Sør-vest-Frankrike.

Vi ankom 2 dager før resten av deltakerne for å få tid til å forberede oss. Da vi endelig kom fram til det lille slottet ble vi møtt av husets eier, Sara Silm. Sara kjøpte slottet sammen med sin familie i 2015. Siden den gang har det gjennomgått en stor renovasjon ledet av dyktige Sara. Sara og hennes familie er opprinnelig fra Australia og har bodd mange steder rundt omkring i verden. Nå bor hun og mannen på slottet sammen med sine tre barn, to studenter på kulturutveksling, to hunder og to geiter.

Maken til gjestfrihet skal man lete lenge etter! Franciska og jeg følte oss umiddelbart som en del av familien. Vi satt mange timer rundt langbordet om kvelden i slottets vakre spisestue. Her spiste vi Saras vidunderlige franske spesialiteter med verdens hyggeligste mennesker. Vi måtte klype oss selv i armen der vi satt.

-Alle bildene i dette innlegget er fotografert av meg.-

Det første som møter deg i gangen på Chateau Montfort er dette flotte bildet av en av stedets forgjengere.

Legg merke til den flotte tapeten i treappene på vei opp til soverommene i 2.etage.

I denne fløyen var det totalt 4 store soverom og 3 bad.

Utsikten fra soverommet vårt. 

Det koselige soverommet med en hilsen fra Sara på nattbordet. Legg merke til det vakre bildet på veggen!

Ikke hver dag man tar morgenstellet i slike omgivelser. 

Etter to dager kom våre fine deltakere. Vi skulle møtes i den vakre spisestuen om kvelden og kose oss med Saras deilige retter.

Så lekkert med marmor som bordplate på det gamle bordet.

Mens Sara spilte deilig jazzmusikk på kjøkkenet, lagde Franciska sjokoladekaker som skulle brukes dagen etter. Jeg koste meg med å dekke bordet til fest.

Det ble nok en hyggelig kveld med mange sterke og flotte historier rundt bordet. Dette var virkelig en helt spesiell gjeng som fort ble veldig godt kjente med hverandre.

Jeg kjenner enda hvor koselig det var å komme ned på kjøkkenet på Chateau Montfort om morgenen. Her hadde Sara satt frem deilig kaffe, croissanter og hjemmelaget syltetøy. Kunne ikke bli en bedre start på dagen.

Frokostbordet var pyntet med vakre Dalia fra hagen. Visste du at Dalia kan spises? 

Franciska og jeg holdt kurs i foto, styling og instagram. Vi ble etterhvert en sammensveiset gjeng som kommer til å ha god kontakt fremover. Ikke bare var vi sammen på slottet, vi besøkte også de koselige små byene som ligger i nærheten av Montfort. Et av høydepunktet var formiddagen på markedet der deltakerne skulle plukke ut varer for å style Franciskas flotte sjokoladekaker.

Et lite fotostopp på den vakre bruen på vei til marked i Oloron Sainte-Marie.

Med en kurv full av blomster var vi klare for kakestyling.

Deltakerne hadde nok av utstyr til å pynte sine kaker og ta flotte bilder. 

Det ble mange deilige kakeopplevelser. Skjønne Annabelle, husets datter, hadde jobbet i mange år med å finne oppskriften på den perfekte sjokoladekaken. Heldige oss som fikk nyte denne! Oppskriften finner du på bloggen til Franciska.

Annabelles flotte kake.

Gjett om Franciska og jeg koste oss da vi dekket bordet i hagen for lunsj. Bordet er kun pyntet med blomster fra hagen. Selv om Hortensiaene var litt på hell, så gjorde ikke det noe. Vi fikk lov til å dekke med akkurat det vi ville fra Chateauet og vi følte at vi var på skattejakt da vi kikket inn i Saras kjøkken og lintøyskap på jakt etter det perfekte til bordet.

En fornøyd gjeng rundt bordet i den vakre hagen. Fra høyre: @FranciskasVakreVerden, @Kristinsinterior, @villacecilie, @chateaumontfort @gustaviandesign @veronicacharlott @inspirasjonsguidennorge
@Chicandcountrymagazine var dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt. 

Vi fikk også oppleve Brocante da Sara tok oss med til to gode venner. Huset og hagen var et syn og det var så spennende å lete etter gamle skatter. Bare så synd at vi skulle ta flyet hjem og ikke hadde plass til så mye i bagasjen.

Nydelig blåfarge på inngangsdøren. Bak denne fant vi mange skatter! 

Den siste dagen forberedte Franciska og jeg picknic under det vakre Rhododendrontreet i hagen.

Sara og mannen Jason betraktet den norske gjengen som krøp rundt på alle 4 og tok bilder av vår picknic. Et bedre vertskap skal man lete lenge etter! ?

Det neste prosjektet på Chateau Montfort er å pusse opp låven. Den vil stå ferdig til neste år. Her kommer flere soverom, kjøkken og festsaler. Sara ønsker å ta imot gjester her og det kan også være et godt alternativ til bryllup. Du må ha med egen bryllupskoordinator eller «reiseleder.» Sara ønsker å være vertinne og overlater detaljene rundt reise og det tekniske til andre.

Er du mer nysgjerrig på Chateau Montfort anbefaler jeg å følge Sara på hennes inspirerende blogg her. Jeg garanterer deg både latter og tårer. Sara skriver helt fantastisk og bildene er så fine!

Vil du lese mer om Veronca Charlott og hennes unike Lifestyle Retreats kan du gjøre det her. 

Til slutt må jeg rette en ekstra stor takk til Veroncia Charlott som er grunnen til at vi fikk oppleve denne fantastiske turen, til Sara som er at av de flotteste menneskene jeg har truffet, til de flotte deltakerne som meldte seg på og ønsket å oppleve Frankrike sammen med oss og sist men ikke minst til kjære Franciska. Min gode samarbeidespartner og en av mine aller beste venner. ?

PS. Vil du teste Annebells fantastiske sjokoladekake? Du får den på bloggen til Franciskas Vakre Verden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *