Mine 10 beste juletips

Reklame i samarbeide med Jernia.

Det går fort frem mot jul og det er lurt å starte planleggingen i god tid. I år har jeg bestemt meg for at jeg skal nyte de siste ukene før jul uten stress. Her har jeg samlet noen av mine beste tips.

Noe av det jeg koser meg aller mest med er pyntingen til jul. Det er mye tradisjoner knyttet til jul og det er like hyggelig hvert år når kassene med julepynt tas ned fra loftet. Adventsstjernene er noe av det aller første som henges opp.

Tips 1. Julepynten som er laget av barna i familien er kanskje den jeg er aller mest glad i.  Sett julepynten fra barna samlet på en hylle/i vinduskarmen eller oppe på et skap. Barna blir utrolig stolte og få ting er så sjarmerende som en filtnisse med lua på sneisen eller en engel med piperenser vinger. (Husk å merke med årstall!) Selv om dette ikke passer inn med resten av pynten din så er de ikke «i veien» når de er samlet i en søt gruppe.

Det er mange måter å lage en adventsstake på. La den gjerne understreke din stil. 

Tips 2. Adventsstaken min varierer fra år til år. I fjor satt jeg 4 hvite kubbelys på et gullfat sammen med granbar og en lysslynge. Det skapte et fint dekorelement selv når lysene ikke var tent.

Ønsker du en mer tradisjonell adventskrans har Jernia denne fra Karen Blixen som jeg liker veldig godt. 

Pepperkakehuset er laget med produkter fra Cacas. Alt får du hos Jernia. 

Tips 3. Allerede på søndag blir det pepperkakebaking her i huset. Lag julekaker og pepperkakehus i november. Det holder seg godt til langt ut i januar.

Du behøver ikke bare lyse opp bartrærne. Lyslenker er også flott på oliventreet eller andre trær du har i hagen.

Tips 4: Den aller første julepynten jeg finner frem er lyslenkene. De kan brukes til så mye både innendørs og utendørs. Visste du at Jernia har over 100 ulike typer?

Her har jeg puttet lyslenken i lyslyktene og plassert de på den fine trappen til Halvor.  

Det kan også være lekkert å legge lysslyngen på et fat sammen med granbar eller annet grønt slik Halvor har gjort her. 

Spraylakker kongler, eikenøtter eller annet fra naturen for en større glam effekt. 

Tips 5: Jeg er veldig glad i å pynte med ting fra naturen kombinert med en dose glam. Hos meg er kongler, mose, Amaryllis, Svibler og Stuegran favoritter. Da jeg var på julefoto hjemme hos Halvor Bakke sammen med Jernia, spraylakkerte Halvor disse fine eikenøttene. Jeg er stor fan av spraylakk. På et blunk kan du fornye en lysestake, lyslykt et lite møbel osv. Spraylakk finner du her. 

Det var så koselig å pynte til jul hjemme hos Halvor. 

Tips 6. Adventskalenderen behøver ikke koste så mye. Vær kreativ og fyll den med koselige ord, invitasjon til juleverksted, quiz, spillkveld for hele familien, bak pepperkaker osv. Kalenderen på bildet finner du her. 

Dette koselige bordet er dekket av Halvor som oppfordrer til en «naturlig jul.» 

Alt på bordet får du hos Jernia. 

Tips 6. Halvor har kun holdt seg til naturmaterialer. Lyktene bugner i midten sammen med kubbelysene, englene i gull fra Stelton og eikenøttene.

Julen trenger ikke være knallrød.  

Tips 7. Julen hos oss i fjor hadde flere toner av rosa og burgunder. Den trenger ikke være rød, selv om det også er veldig fint.

Dekk et bord på julaften som er personlig.

Tips 8. Bordet på selve julaften bør «skinne.» Jeg tar frem min fineste krystall og sølvtøy. (Gjør ikke noe om glassene og bestikket ikke er helt likt.) Det er også fint å bruke dekketallerkner. Tallerknene på dette bildet er håndmalt av min flinke mamma!

Tips 9. Det kan være fint å plassere juletreet i en stor kurv. Hos oss er juletreet ekte, men stadig flere velger kunstige juletrær.  Jernia har et stort utvalg av naturtro trær.

Tips 10. Ikke glem å nyte den fine førjulstiden. Kos deg med gløgg, julekaker og hør på masse julemusikk. Dersom det er vanskelig for deg å rekke alt er julegaveshopping på nett en smart løsning. Hos Jernia får du alt du trenger og litt til 😉

Alle bildene i dette innlegget er tatt av meg. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *