Få sommerens beste tips innen reise, interiør og mat av Helle Tjaberg, redaksjonssjef i Maison

Maison er et av mine favorittmagasin og Helle gjør en fantastisk flott jobb med magasinet. Det var derfor hyggelig at hun tok seg tid til å svare på mine spørsmål i fredagspraten.

Hva blir du inspirert av når du jobber med et nytt magasin?

Jeg er så heldig at jeg får jobbe med så utrolig mange flotte norske boliger i hver eneste utgave, og det inspirerer meg virkelig hver eneste gang! Jeg har jobbet med interiør- og designjournalistikk siden 1995, og den utviklingen jeg har sett i norske interiører er virkelig flott. Det er jo også veldig viktig for meg å skape et magasin som inspirerer og som jeg håper leserne føler at de også kan lære noe av, derfor er vi også svært opptatt av å intervjue dyktige mennesker som kan gi ekspertråd og tips. Jeg blir også inspirert av positiviteten i interiørverdenen, det at folk heier på hverandre, deler bilder og inspirasjon på Instagram, og gleder seg over at andre lykkes.

Hvilken farge er din store favoritt om sommeren?

Foto: Kid Interiør

Blått i alle nyanser er Helles sommerfarge nr 1! Foto: Jane Churchill

Jeg er skikkelig tradisjonell om sommeren. Det er blått som er min farge. Blått som havet, blått som himmelen. Kanskje har det også noe å gjøre med at vi har seilbåt? Det er noe utrolig forfriskende og rent over blå nyanser.

Hvilken storby liker du best å besøke?

Både min bedre halvdel og jeg er komplett anglofile, så det er London som virkelig er MIN storby. Men de senere årene har vi oppdaget en perle av en by langs Themsen, nemlig Marlow, som ligger i Buckinghamshire.

Marlow er en drømmedestinasjon langs Themsen ikke langt fra London.

Det tar ca 30 min med tog til High Wycombe, og så er det ti minutter med bil derfra. Slik får vi det beste av begge verdener. I Marlow bor vi på The Compleat Angler, og spiser på restaurantene til Tom Kerridge, bl. a The Hand and Flowers, som er den første puben i Storbritannia som fikk to stjerner i Michelin-guiden. (Jeg er matvrak.)

Nydelig mat og stemning på The Hand and flowers i Marlow.

I London liker jeg å bo i Marylebone- området, og legger alltid turen innom bokhandelen Daunt Books. Vi har også gode venner som bor i området rundt Little Venice, der er det også herlig å henge. Liker veldig godt hotellene til Kit Kemp, så har lyst til å bo på The Ham Yard neste gang jeg er i byen. London er en fantastisk by når det gjelder mat, alltid nye spennende restaurantåpninger. Hvis jeg har dårlig tid og bare vil shoppe litt legger jeg turen til Westbourne Grove der mange av mine favorittbutikker ligger på rekke og rad, da bor jeg gjerne på The Laslett. I dette området spiser jeg lunsj på Ottolenghi, Granger & co eller Daylesford Organic. Neste gang jeg reiser til London gleder jeg meg også til å besøke The Shop at Bluebird i Covent Garden.

Helle elsker hotellinteriørene til Kit Kemp.

Helle gleder seg til å besøke den nye The Shop at Bluebird i London.

Hva liker du best å servere dine gjester om sommeren?

Det er jo mye grilling om sommeren, og det elsker jeg. Det er jo så enkelt og godt. Men jeg liker å legge litt mer arbeid i tilbehøret, slik at middagene blir mer varierte. Salat med ruccola, rødløk, honningmelon, fetaost og jordbær er helt nydelig. Jeg smakte også nettopp en enkel forrett med biter av vannmelon, fetaost, og revet limeskall, over det ringler man litt flytende honning. Som de fleste liker jeg en Aperol Spritz om sommeren, men vel så deilig er den britiske drikken Pimms. Du blander en fjerdedel Pimms med tre fjerdeler Sprite, har isbiter i et stort glass, sammen med skiver av agurk, appelsin og jordbær. Vips, så føler du at du er på Wimbledon eller Ascot.

«Det er jo veldig viktig for meg å skape et magasin som inspirerer og som jeg håper leserne føler at de også kan lære noe av.»

Årets sommerutgave av Maison Interiør.

Du kan følge Maison Interiør på Instagram HER.

Tusen takk til Helle for fine tips. Nå er det bare å planlegge neste London tur!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *