Vil du vinne et flott dansk designikon verdi kr 1095,- per stk

annonse

Jeg har gode bardomsminner fra de flotte trefigurene fra Kay Bojesen Denmark. Jeg lekte alltid med de når jeg besøkte min onkel og tante som liten. Det er noe helt eget med de gode barndomsminnene og jeg forstår godt at dette er populære dåpsgaver og konfirmasjonsgaver.

Nå har jeg gleden av å kunne gi bort 2 flotte aper til en verdi av kr 1095,- per stk.
Konkurransereglene er veldig enkle:

Lik Kay Bojesen Denmark på Facebook. Klikk HER.
Skriv JA i kommentarfeltet på Facebook på Inspirasjonsguidennorge, klikk HER, eller legg igjen en kommentar her på bloggen. Skriv også gjerne navnet på en venn du har lyst til å vinne sammen med. Hvis du vinner – vinner dere begge to.
Vinnerne trekkes 20. februar.

Lykke til!

Sølvsmed og designer Kay Bojesen hadde et spesielt talent. Han kunne gi liv til tre, og ble verdensberømt gjennom sine tredyr med sjel, humor og glimt i øyet. Kay Bojesen har over 2000 separate kunsthåndverk på samvittigheten, og hører til blant 1900-tallets mest produktive danske kunsthåndverkere. Han har laget mange flere dyr en apen. Her er et lite utvalg.

Han er best kjent for sine lekende, livsglade aper, gardister og andre tredyr, men hans store produksjon omfatter også smykker, bestikk, tekanner og sølvpokaler.

Kaj Bojesen var ferdig utdannet som sølvsmed i 1910 etter at han avsluttet sin læretid hos sølvsmeden Georg Jensen. Han ble som en av de første innenfor dansk kunsthåndverk, en begeistret tilhenger av funksjonalismen, og han var en av initiativtagerne til «Den Permanente», en forretning og et utstillingsvindu som gjennom mange tiår representerte det beste innen dansk og skandinavisk design.

I 1919 startet en ny epoke for Kay Bojesen. Han giftet seg og fikk sønnen Otto. Dette la grunnlaget for Kay Bojesens fasinasjon med barn, leketøy og tre, og brakte tilbake minner fra hans egen barndom hvor hans far (forlegger Ernst Bojesen, utgiver av bl.a. det tradisjonelle, danske juleheftet «Blæksprutten») spikket trefigurer til ham og oppmuntret til oppfinnsomhet, fantasi og humor i sine barn.

På 1930-tallet begynte Kay Bojesen for alvor å dyrke sin interesse for å arbeide med tre. Han skapte blant annet en serie av tredyr, som alle levde opp til hans tro på at design skal være rund og myk og føles god i hånden.

Han var ikke ute etter å lage tro kopier av de virkelige dyrene, og ville heller ikke være for sofistikert og detaljrik, men ville i stedet skape fantasifulle varianter i et design som var basert på barnets egen verden, der «linjene skal smile». Treleketøy skulle være enkelt, solid og inspirere til lek.

Med denne grunnleggende tankegangen som utgangspunkt har Kay Bojesen skapt sine elskede trefigurer, som appellerer til barnet i oss alle.

Historien forteller at Kay Bojesen ble spurt om han ville designe en knaggrekke til en utstilling av barnemøbler. Ideen bak apen var at de lange armene skulle bringe knaggen ned i barnets høyde, mens de korte beina skulle gi plass til luer og skjerf.

I en menneskealder ble Kay Bojesen sett på som et humoristisk innslag i dansk brukskunst. I dag er Kay Bojesen ansett som et av de store designnavnene i Danmark, og hans kunsthåndverk er blant de mest etterspurte av dansk design.

Siden Kay Bojesens legendariske butikk i Bredgade stengte i 1990, har flere av hans produkter gått ut av produksjon. Det er derfor er stor glede for Kay Bojesen Denmark å kunne relansere flere av Kay Bojesens fantastiske, gamle designer etter de originale tegningene og med stor respekt for Kay Bojesens høye krav til materiale og håndverksmessig utførelse.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Franciskas Vakre Verden. For større vinnersjanser kan du også delta i konkurransen her:

Instagram: @inspirasjonsguidennorge @franciskasvakreverden @gullfjaeren

6 kommentarer

 1. Hadde blitt så glad for den flotte apekatten – som hadde fått plass på barnerommet! 🙂

 2. Den apekatten hadde vært fantastisk!:)

 3. Veronica

  Har allerede en ape i fra Kaj Bojesen men skulle gjerne hatt flere slike søtnoser rundt om i huset

 4. Kay Bojesen-apene er så gøyale synes jeg, og det hadde vært stilig med en som kan henge i gangen vår og ønske oss velkommen hjem hver dag 😀 En venninne av meg som jeg også tror hadde likt å vinne denne, er Ellen Møller Vikebø. Krysser fingrene! 🙂

 5. Malin N

  Min kjære lillesøster og nevø ❤️

 6. Marianne Holmberg

  Ja! og vil dele med Anette Holmberg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *