Tips til dekking av julebordet

Denne uken har det vært full fokus på jul her hjemme. I samarbeid med Tilbords deler jeg tips og inspirasjon til hvordan du kan dekke julebordet.

1. I N S P I RA S J O N -Før du bestemmer deg for hvordan bordet skal se ut er det lurt å ta en inspirasjonsrunde. Her er Pinterest og Instagram mine favoritter.

2. T E M A -Velg tema og farger for stylingen din. På bildene jeg viser deg her har jeg valgt «metallisk jul» som mitt tema.

3. J U L E P Y N T -Det er hyggelig at det er en rød tråd gjennom julepyntingen din. La bordet avspeile litt av den stilen du har pyntet huset forøvrig med.

DSC_8127DSC_8241

Når jeg bygger opp et bord tenker jeg alltid fra midten og utover. Jeg startet med Cleo Home Linen Løper stonewashed. Deretter la jeg på granbar, kubbelys i gull, lyslykter og tilbehør fra Kähler Omaggio i perlemor.

DSC_8239

Vakker dekorativ lyslykt fra Tilbords.

DSC_8290DSC_8043

Peisen er dekorert med en granbarkrans som er pyntet med gull og sølv stjerner. Kubbelysene i gull binder bordet og peisen sammen slik at det danner en fin helhet.

DSC_8276

Et festbord bør alltid dekkes med stoffservietter. Disse er i samme serie som bordløperen i 100% lin. Jeg liker kontraster og har derfor lagt den tøffe spisebrikken i sølv rett på vårt rustikke spisebord.

DSC_8286DSC_8034

Serviset i Benporselen heter Royal Porcelain og har en tøff design med rene linjer. Det fåes i flere deler til middag og kaffe kun hos Tilbords. Som en hyggelig presang til gjestene kan det være fint å sette en liten blomst på hver kuvert.

DSC_8299

For å gjøre temaet litt mer glam kan du spraylakkere kongler og eikenøtter i gull og sølv. Om du ikke har tid til å gjøre det selv kan du kjøpe en ferdig pose her.

DSC_8232

Det er detaljene som teller. Her har jeg puttet en kvist med Eucalyptus i Kähler Omaggio minivase.

DSC_8309

Vakkert i vinduskarmen med Kähler Omaggio i perlemor. En nyhet som kom ut i våres. Kronlysene får du her.

DSC_8127

Det siste jeg gjør før gjestene kommer er å tenne lysene. Jeg liker at det bugner på bordet.

DSC_8207DSC_8101

Er ikke glassene vakre? Jeg dekker alltid med minst 2 ulike glass. Vinglassene og vannglassene heter Alba og kommer fra Magnor. Osaka bestikk i stål finner du her.  Som et alternativ til serviettringene kan du enkelt lage en serviettknute.

DSC_8006

Vi her i Norge liker nok kanskje et litt mer enkelt uttrykk enn dette, men trendene viser at vi lar oss påvirke av den amerikanske, overdådige julepyntingen. Her har jeg lagt på mer granbar og masse Eucalyptus. De små glassene har fått hvite Krysantemum.

Uansett om du liker det enkelt eller overdådig så håper jeg at min borddekking inspirerer deg når du skal gjøre det hyggelig for dine gjester.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *