Blomstene som tåler noen kuldegrader

Snøen gikk utrolig fort rett før påske. Må innrømme at hagen vår er et trist syn akkurat nå. Bladene som ikke ble raket i fjor ligger brune på gresset, fugleneket henger å dingler i epletreet og i krukkene står noen gamle oliventrær med visne blader.

_MG_paaske_13_002
Fritillaria eller rutelilje er en utrolig populær løkblomst som stadig kan sees i ulike interiørmagasin. Jeg synes den er utrolig vakker og gleder meg til å pynte inngangspartiet med den. Foto: Mestergrønn.
_MG_paaske_13_081
En annen hardfør liten tass er Tusenfryd. Det er en enkel plante som ikke trenger mye stell, men hvis du omplanter og deler planten årlig, vil du få en mer frodig og herdig plante. Kilde og foto: Mestergrønn.
Helleborus-jul-mg-2014-0841
Kjøpte du juleroser (Helleborus) tidligere i vinter kan disse nå settes ut i krukker på trappen eller terrassen. I hagen kan julerosen settes på en plass med litt skygge og næringsrik jord. Kilde og foto: Mestergrønn.
MG_jul_helleborus_075
Julerosen er vakker både i lilla og hvit. Foto: Mestergrønn.

Min mor har en regel om å ikke sette ut planter før etter 17.mai, så lenge klarer ikke jeg å vente. Tok en titt på hjemmesiden til Mestergrønn for å få noen tips til hvilke planter som tåler å stå ute nå. Der står det at Viola, løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng (Erica carnea) faktisk er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Det er også greit å vite at selv om plantene kan virke litt slått ut etter en frostnatt eller to, vil de reise seg igjen. Blir det frostnetter over en lengre periode, kan du sette de inn for å varme seg. Derfor er det lurt å plante i potter.

Selv om det er en stund til vi kan være sikre på at frosten går er det bare en ting å gjøre. Komme seg ut og forberede våren!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *