Hva symboliserer julekulene?

Den julepynten jeg kanskje er aller mest glad i er julekulene. Jeg har samlet på julekuler i mange år og det er like hyggelig hver gang vi forsiktig løfter eskene med julekuler ned fra loftet. Spenningen er stor når eskene varsomt åpnes, silkepapiret tas av og julekulene ligger der så vakre klare til å henges på treet. Julekulene mine er skjøre og noen ganger har det hendt at en kule ikke har tålt overvintringen på loftet. DA blir jeg skikkelig lei meg, kanskje det er loftsnissen som har vært på ferde?  

DSC_9648DSC_9651DSC_9652DSC_9654

Sammen med kulene liker jeg å pynte med fugler i toppen av treet. 

DSC_9657DSC_9661Skjermbilde 2015-12-20 kl. 11.44.21

Årets nye julekuler er fra Cozy Room. Du ser de til venstre i bildet. I tillegg fikk jeg en julepresang på forskudd som jeg ble veldig glad for av min gode venn Franciska. De vakre gullkulene er skikkelig GLAM og jeg elsker de!

Jeg ble nysgjerrig på hvorfor vi egentlig henger julekuler på treet. Svaret fant jeg på nysgjerrigper.no

Kulene som vi henger på treet symboliserte opprinnelig jordkloden. I gamle dager var julekulene tynne og skjøre og laget av glass. Disse skulle minne oss om at jordkloden er skjør, og at den må tas godt vare på!  

Syntes det var en vakker symbolikk som virkelig er verdt å tenke på når vi pynter årets juletre!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *