Oppskrift på verdens beste pepperkaker

Jeg har i en stund nå lagt merke til de fantastisk vakre bildene på Instagram fra @ourkitchenstories Mange av dere har sikkert også oppdaget denne kontoen. Hvert eneste bilde er så lekkert stylet og ikke bare det, du får også verdens beste oppskrifter! Jeg ble nysgjerrig på hvem som sto bak og sendte jentene en mail.

Skjermbilde 2015-11-27 kl. 11.45.08

Lene og Linda er 2 tvillingsøstre på 36 år som opprinnelig er fra Øyer i Gudbrandsdalen. Lene bor sammen med sin mann og to barn på Sofiemyr i Oppegård. Hun jobber som spesialpedagogisk veileder. Linda og hennes samboer har tre barn og bor på Kolbotn i Oppegård, hun jobber som pedagog på en spesialskole. Jentene forteller at mat og matstyling er deres store lidenskap. «Vi elsker å lage mat, utvikle nye oppskrifter samt prøve å skape vakre bilder. Hobbyen vår gir oss masse positiv energi i en ellers så travel hverdag og vi drømmer om å kunne jobbe med dette.» Med det talentet disse jentene har er jeg sikker på at deres drøm vil bli til virkelighet! Se bare på disse vakre bildene her.

Skjermbilde 2015-12-16 kl. 08.37.20Skjermbilde 2015-12-16 kl. 08.37.34Skjermbilde 2015-12-16 kl. 08.37.48Skjermbilde 2015-12-16 kl. 08.38.13Skjermbilde 2015-12-16 kl. 08.38.37

Oppskrift pepperkaker fra Lene og Linda (oppskrift fra vår mor)

150 g smør
210 g lys sirup
240 g sukker
1,5 dl kremfløte
480 g hvetemel
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 ts natron

Gjør slik:
Sikt hvetemel, kanel, ingefær, nellik og natron i en bolle.
Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og rør inn kremfløte. Bruk en kjøkkenmaskin og bland melblandingen med smørblandingen til en jevn deig. La deigen hvile til den blir litt fastere og pakk den i plastfolie. La deigen ligge i kjøleskapet til neste dag.
Sett ovnen på 180 grader. Strø mel på bordet og kjevle deigen til den er ca 3 mm tykk. Lag pepperkakefigurer etter eget ønske og stek dem til de er gyllenbrune, 7-10 minutter, avhengig av ovnen.

DSC_9396

Her har vi hatt pepperkakeverksted og jeg må innrømme at jeg måtte KJØPE pepperkakehusene… 😉 Men til neste år, DA håper jeg å kunne bruke noen av de flotte ideene jeg har fått av Lene og Linda.

Sjekk ut @ourkitchenstories på Instagram

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *