De nye fargetrendene

Inneholder reklame.

Vi står foran et nytt tiår og hvordan vil dette påvirke fargetrendene?

Vi har i lang tid sett at det er grønntonene som dominerer trendbildet, gjerne kombinert med hvitt, sort og grått. Dette er definitivt ikke over og det nye tiåret vil være preget av jordfargene. De grå tonene blir ikke lenger nøytrale, de blir varmere. Nå kommer de gylne bruntbrente fargene tilbake. Brunt i alle nyaser vil holde seg stabilt i mange år fremover. Den rene hvite fargen blir byttet ut med natur og beige.

Nylig presenterte Jotun sitt nye fargekart. De er opptatt av hvordan fargene påvirker vår hverdag. “Å trives i hverdagen er noe vi alle ønsker. Farger har en stor påvirkningskraft, og bidrar til effektfulle innslag i livene våre.” – Lisbeth Larsen, Global Colour Manager, Jotun.

– 2020 representerer et helt nytt tiår. Mange av oss ønsker å foreta noen endringer i livet, lære noe nytt, reise eller bare dagdrømme litt mer. Uansett; et godt sted å begynne er hjemme i egne omgivelser. Det sier Lisbeth Larsen, som har ledet arbeidet med utviklingen av det nye fargekonseptet.

– Når vi skal designe en ny farge spør vi alltid oss selv hva vi ønsker at fargen skal uttrykke, sier Larsen. For det handler om mer enn én ny farge. Det handler om en tolkning av tendenser i samfunnet, og hva vi tror vil være viktig for folk i tiden som kommer. Dette ønsker vi å støtte opp om med våre farger.

Den nye fargen LADY 11175 Adventure. 

Den brente oransje fargen LADY 11175 Adventure, i kombinasjon med den gule 11174 Curious Mind, skaper en sandaktig, lun stemning. 

Drøm deg bort i denne innbydende fargen! LADY Pure Color 20142 Daydream. 

Det vakre hyttekjøkkenet til Anine von Krogh er tidsriktig og lekkert! Flisene kan bestilles hos Flisekompaniet. Foto: Anine von Krogh

En vakker og luksuriøs farge som skaper en elegant, lun stue. LADY 20142 Daydream – en behagelig og dempet plommefarge. 

Veggene har fått fargen LADY Pure Color 20120 Organic Red. Listene er malt med LADY Supreme Finish i fargen 0394 Varmgrå. Organic Red er en dempet rødrosa tone. Fargen er varm og brent i tonene. 

Malt med LADY Supreme Finish Matt. Panelet i front har fått fargen LADY 7629 Antique Green og dørene er malt i i 1024 Tidløs. Panelet i rommet bak er malt i fargen 7628 Treasure.⠀⁣

Fargekartet som nå lanseres byr på 12 helt nye LADY-farger. Hver og én av fargene har sin egen personlighet, og skaper helt unike atmosfærer. Fargene har fått navn som reflekterer en optimistisk fremtidstro; i kombinasjon med individualitet og nysgjerrighet.

Nytt fargekart fra LADY 2019/2020 (klikk på bildet for å se alle fargene.) 

Farger er effektfulle innslag i livene våre, og det nye fargekartet er en invitasjon til å utforske effekten av farger. – Ulike farger påvirker oss forskjellig, fortsetter Larsen. – Det er herlig å oppleve hva våre farger og malinger kan gjøre for et rom, og for menneskene som bor der.

Her finner vi nyaser av grønt, grågul, gyllen rød, grønnaktig blå, dempet plomme, klar og sterk blå, lus og dempet gultone, brent orange, gyllen rød, dempet mint, dyp plomme, dempet blågrønn.

Nå er det bare å finne frem malerkosten! Jeg er klar 🙂

Bildene i denne artikkelen er stylet av: @kraakvikdorazio Photo: @linethitklein

Du finner maling fra Jotun blant annet hos Jernia.
Skal du pusse opp badet er den nye malingen Wonderwall fra Jotun perfekt i kombinasjon med fliser fra Flisekompaniet. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *