Velkommen til Sankthansfest!

I morgen feirer vi Sankthans og mange festbord skal dekkes rundt omkring i vårt langstrakte land. I fredagspraten har jeg derfor møtt en av norges aller beste på borddekking, Anette Willemine Røsnæs Solheim.  Jeg fikk med meg noen av hennes beste borddekkingstips.

Anette er kjent for sine vakre, kreative og elegante bord. Hun blir ofte spurt om å bidra når det kommer til større interiørevent her i Oslo. Jeg spurte henne hvilket bord hun liker aller best å dekke.

«Det er når jeg inviterer til sommerfest. Når varmen fra dagens sol varer til sent på kveld og man kan sitte utendørs til langt på natt. Da er det naturlig å samle venner til skalldyr, grillmat og herlige, rause salater. Når blomster og busker er på sitt mest frodige og duftene ekstra sterke, dekker jeg alltid sommerbord der det er som vakrest – i hagen.»

Jeg lurer på hva som er viktigst for Anette når hun dekker et bord?

«Jeg planlegger gjerne et bord i lang tid. Det må ha et tema. Jeg tenker også på at når mine gjester setter seg til bords skal bordet på en måte vise mine gjester at jeg setter pris på dem og at de betyr noe ekstra for meg.»

Når vi snakker om borddekking bobler Anette over av kunnskap og gode ideer.

Her kommer noen gode borddekkingstips fra Anette til deg:

1.Lag en grunnstemning. På dette bordet har jeg plukket med med meg både skjell og sand, som jeg har lagt på midten langs bordet.

2.Bruk vaser i ulike størrelser. Sommerblomster i glassvaser, fikk være bordets festlige høydepunkt. Med strå og blomster plukket nær sjøen, fikk bordet den rette strandfølelsen.

3.Strandnelliker, strå og hundekjeks representerer, for meg, ekte sommer, og noe jeg gjerne bruker til sommerfesten.

4.Skillet mellom sommerbordet og naturen rundt er visket ut, ved bruk av naturlige elementer på bordet.

Det er alltid like koselig å treffe Anette. Hun er en av de jeg har kjent lengst i vår bransje og på bloggen hennes får du flere gode tips. Ta en titt her.

Ønsker dere alle en hyggelig Sankthansfeiring!

Foto & Styling: Anette Willemine Røsnæs Solheim

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *