Moro på kjøkkenet med minibrownies

Annonse

Er du glad i Brownies? Da må du teste denne oppskriften.

Jeg husker godt første gang jeg smakte en brownie. Det var da jeg bodde i USA på begynnelsen av 90-tallet. Den var med brunt sukker og hasselnøtter. Brownies er veldig mektig og da Mathea og jeg skulle bake på lørdag ville vi lage den i mindre former.

Jernia er en ny kunde for meg og de har et stort utvalg av bakeutstyr. Sammen tok vi turen innom for å finne ut hva vi skulle bruke. Kanskje ikke så rart at Mathea på 11 år gikk «bananas» i bakehyllene. Vi kom hjem med diverse konditorfarger og strøssel i flere farger og mønstre.

Vi fant ut at vi kunne lage smørkrem på toppen av brownien for å leke oss litt med alt det morsomme vi fant. Og JA, kakene ble skikkelig SØTE, både inni og utenpå. 😉 Godt at hver bit ikke ble så stor.

Legg merke til den tøffe krydderhyllen og brettet fra Tina Nordström. Strøssel og konditorfarge fra Cacas. Serveringsbrett i Akasitre kr.299,- Krydderhylle i messing og Akasietre kr.499,- Måleskje i messing kr.349,- Bakebolle Rosti Mepal 2L kr.199,- Tresleiv Claus Holm kr.139,-

Muffins form og smøresleiv fra Blomsterberg.

Mathea’s brownie muffins: (12-14 minibrownies)

2 egg
3dl sukker
100g smeltet smør
1 ts vaniljesukker
100g mørk sjokolade
1,5dl mel

1. Miks egg og sukker til luftig og fin eggedosis
2. Smelt smør i en kjele og rør inn sjokolade. Hell inn i eggedosisen.
3. Rør inn vaniljesukker og mel.
4. Fyll muffinsformene 3/4 fulle med røren.
5. Stekes i ca.12-13min på 200 grader.

Smørkrem
200g Meierismør
600g melis
1stk vaniljestang
125g Kremost naturell

Melis og romtemperert smør vispes sammen slik at det blir luftig.
Blandes sammen med romtemperert kremost og frøene fra vaniljestangen.

Alt på bildene får du hos Jernia.

Lykke til! 🙂

1 kommentar

  1. kan jo rett og slett bli sulten.. 😉 ser veldig godt ut.

    mvh
    Ronny
    http://www.LEDonline.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *