Drømmer meg bort med Englesson…

Jeg lar meg alltid begeistre av vakre møbler med god design. Disse bildene viser miljøer i mørke ekslusive farger og møbler og vegger i lyse lette farger. Hva liker du best?

Englesson er en familieeid svensk bedrift som startet å produsere møbler av høy kvalitet for over 50 år. Jeg har fulgt Englesson i mange år da den første spisestuen jeg kjøpte var nettopp fra Englesson. Den var hvit, klassisk og tidløs. Sammen med de hvite veggene var jeg veldig fornøyd med mitt lyse hjem. Den gang trodde jeg nok at jeg aldri ville velge en mørk stil, nå kunne jeg ikke tenkt meg noe annet…

Her kan du lese mer om Englesson sin stolte histore:

Det hele begynte med et messing bord Staffan Englesson designet til sin kone Marilene. Staffan startet å produsere små møbler hjemme i sin garasjen og skapte nye og spennende former med klassisk stil. Produksjonen utviklet seg etterhvert til å omfatte ulike typer bord, bokhyller, speil og lampetter laget av messing. Staffan tok utdannelse som ingeniør for å kunne leve av sin møbelproduksjon. 

Marilenes store interesse for interiør førte til spennende samarbeidsprosjekter med ulike arkitekter. Hun har blant annet utført interiørprosjekter for Grand Hotel og Strand Hotel i Stockholm. Englesson har de siste årene vært involvert i en rekke interiørprosjekter b.l.a kongens VIP lounge på Arlanda flyplass.

På begynnelsen av 90-tallet begynte sønnene Michael og Johan i selskapet. Fokuset endret seg fra metall til tremøbler og stoppede møbler utviklet på egen fabrikk. I 2010 innviet de en ny fabrikk for produksjon av senger.

Her i Norge er det S Heffermehl som har gjort Englessson kjent gjennom sitt agentur. Den siste tiden har jeg hatt gleden av å samarbeid med Hanne og under Stockholm Furniture Fair fikk jeg mulighet til å ta bilder på Englesson sitt tøffe «pop up» showroom. Englesson kommer for første gang med en tøff møbelserie i sort.

Ikke alle showroom har egen smoothe bar.

Siste tilskudd til Englesson sin sengekollektion er Royal og Master med Flexible Comfort Zones. Sengene oppfyller høyeste krav på ergonomi og sovekomfort. De unike sengenes øverste lag består av X-pocket i tre fleksible soner med ulik fasthetsgrad. Myk, medium og fast som du enkelt kan plassere slik du ønsker. I følge Hanne fra S Heffermehl er dette verdens beste seng.

Enten du velger mørke eller lyse møbler eller mørke eller lyse vegger må du aldri glemme å trekke inn elementer som betyr noe for deg. Det er det som skaper et hjem!

Du kan se det flotte showroomet til S Heffermehl her. Følg Hanne på Instagram på @hheffermehl

Les mer om Englesson her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *