Bli med å titt inn i dette vakre sørlandshuset!

DSC_4240

Vi har mange vakre steder i vårt skjønne land. Men om sommeren er det liten tvil om at sørlandet ligger på topp over de beste stedene å være. Mange har latt seg sjarmere av de gamle, vakre sørlandshusene. I sommer var jeg så heldig å besøke et slikt hus. Det gav meg så mye inspirasjon å besøke Elisabeth og hennes familie. Nå skal jeg ta dere med inn på en liten titt.

DSC_4304

Elisabeth og hennes familie bodde mange år i Oslo før de bestemte seg for å flytte hjem til Arendal der både hun og mannen Ståle er fra. Huset er fra 1930 og paret har renovert hele huset. Det har hele tiden vært viktig å ta vare på alle gamle detaljer. De har beholdt opprinnelig rominndeling og modernisert der det trengtes.

DSC_4307

Huset ligger i sjarmerende Kolbjørnsvik, kun noen minutter med ferge til Arendal sentrum. Det var en viktig grunn til at vi valgte å bosette oss her forteller Elisabeth. Legg merke til den gamle steintrappen som er original.

DSC_4255

Bak dobbeltdørene i gangen befinner det seg et stort garderobeskap. Så smart! Flisene i gangen fra historiske har vært utgangspunktet i fargevalget.

DSC_4257r

Fra gangen kan man skimte kjøkkenet. Døren inn til høyre leder inn til den koselige stuen.

DSC_4302

Familien er glade i kunst. Legg merke til de tøffe kontrastene mellom gammelt og nytt.

DSC_4236

Elisabeth hadde vært hos den lokale bakeren i byen å kjøpt verdens beste Napoleonskaker. Duken er fra Zara Home. (Den har Elisabeth bestilt fra deres nettside.) Legg merke til det gamle porselenet og de vakre markblomstene. Elisabeth kan virkelig kunsten å gjøre det hyggelig rundt seg. 

DSC_4231DSC_4296

Vakker keramikk og porselen i det sorte glass skapet.

DSC_4295

Den sjarmerende kaminen i spisestuen er tatt godt vare på.

DSC_4293

Rosa Pelargonia gir en romantisk og nostalgisk stemning i vinduskarmen.

DSC_4300

Vinterhagen brukes hele året og er familiens favorittrom. «Her er det nesten mest sjarmerende i høststormen med tente stearinlys» forteller Elisabeth. Mange av møblene er arvet men noe er også nyinnkjøpt. Se den nydelige fargen på de gamle, vakre stolene.

DSC_4283

Elisabeth og Ståle valgte kjøkken fra Terna. Det er klassisk og kunne ha stått der opprinnelig.

DSC_4260red

I annen etage har Elisabeth tatt vare på de originale flisene. Den gamle stolen passer perfekt i stilen.

DSC_4288DSC_4270

Badekar med løveføtter og detaljer i gull.

DSC_4262

Skoene er plassert i et gammelt skap på soverommet. Dekorativt og smart.

DSC_4280r

Elisabeth med den skjønne minstejenta Lilly Marie. 

Tusen takk til Elisabeth for at jeg fikk lov til å lage et blogginnlegg fra hennes nydelige hjem. Gleder meg allerede til neste besøk.

💕

Foto: Marianne Haga Kinder

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *