Drømmen om et drivhus

Jeg hadde ønsket meg et drivhus i mange år. Et sted der jeg kunne dyrke mine egne grønnsaker i tillegg til å bruke det som et ekstra uterom. På Boligmessen fant jeg akkurat det drivhuset jeg ville ha. Nå må jeg nesten klype meg selv litt i armen når jeg tenker på at drivhusdrømmen har blitt en realitet.

DSC_3914

Juliana drivhus er 13kvadrat og er levert av Til Boligen. Her får jeg plass til både planter og opptil 8 gjester rundt bordet. 

DSC_3907

For en uke siden ble drivhuset innviet med en hyggelig venninne frokost. Det var så utrolig koselig å sitte der inne mens regnet høljet ned på taket. Det å kunne ha et eget uterom på denne måten er virkelig helt genialt for norske forhold.

DSC_3913


DSC_3992DSC_4141DSC_4153DSC_3919

Til neste år får jeg startet sesongen tidligere og kan dyrke mye mer. Enn så lenge koser jeg meg med to flotte tomatplanter fra Mestergrønn.

DSC_3909

Noen nyttige tips:

Et drivhus bør alltid stå på et solid og stabilt fundament, som er godt forankret i bakken. Mannen min gjorde en fantastisk jobb med dette. Du kan lese mer om fundamentet og andre tips her. Vi valgte 60×60 flis, Edilc Beola fra Flisekompaniet.

Om du skal ha et drivhus med glassvinduer, anbefales det å plassere drivhuset Nord-Sør. Når solen da står opp i øst, blir drivhuset fort varmt, og når solen ved middagstider står i sør, vil det ikke bli altfor varmt.

Når du skal investere i et drivhus, en relativt stor investering for de aller fleste av oss, så er det viktig at du tar utgangspunkt i de behovene du ønsker at drivhuset skal løse. Alle drivhusene fra Juliana har svært god sidehøyde og totalhøyde – det betyr at du får maksimalt bruksareal selv i de minste drivhusene. Det er jo tross alt deilig å få plass til å stå med rettet rygg ved plantebordet og samtidig kunne sette inn en liten sittegruppe.

Når solen steker kan det fort bli for varmt der inne, men når det er overskyet eller regner er forholdene perfekte. Ekstra koselig er det om kvelden å tenne stearinlys og være innendørs samtidig som man er i hagen.

Har du lyst til å vinne et minidrivhus til dine planter? Bli med i konkurransen på Facebook.

Tusen takk til gjengen hos www.tilboligen.no for en fantastisk flott service og hjelpsomhet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *