8 tips til oppussing av ditt baderom

Drømmer du om å pusse opp badet ditt? I følge prognosesenteret oppgraderer hele 240.000 norske husstander baderommet hvert år. Vårt forhold til badet har endret seg de siste årene – fra et bruksrom til et nytelsesrom. Badet er fristedet i boligen, der du med god samvittighet kan låse døren og bare være for deg selv. Noen som kjenner seg igjen?

I går besøkte jeg min gode venninne Sølvi. Soverommet til Sølvi og hennes mann Bård ligger i 3.etg. Her var det tidligere kun soverom og et kontor. Sølvi ønsket å skape en hotellfølelse på soverommet. Ettersom parets to gutter begynner å bli større og har soverom og bad i 1.etage ønsket Sølvi seg et eget bad i 3.etg. Badet ble derfor bygget opp fra bunnen.

DSC_3820

Sølvi har turt å være utradisjonell i sine valg. Hun har brukt 3 ulike fliser, speilet oser glam og steinvasken er helt spesiell. Legg også merke til den lekre kranen i messing. Den samme kranen kan du bestille her.

sølvi1

Rørene ble hentet fra badet i 1.etage. For å slippe å hakke opp flisene ble rørene lagt i kasser gjennom soverommet i 1.etg og stuen i 2.etg. (Se bilde ovenfor) for deretter å føres opp til det nye badet i 3.etg.

DSC_3823

Baderomsinnredningen er spesiallaget av gammelt materiale. Ønsker du en enklere innredning kan du ta en titt her.

DSC_3819

Sølvi valgte en løsning med innmurt badekar. Se de lekre flisene! Armaturet i messing finner du her. Titt her for oversikt over ulike toalett.

6219061

Mange velger også frittstående badekar. Flere modeller finner du her.

sølvi2

Sølvi har bygget inn varmtvannsberederen. Smart, ikke sant? Jeg elsket det nye badet til Sølvi og ble skikkelig inspirert av å se hvor flink hun har vært med å sette sammen farger, materialer og kontraster. Du kan følge Sølvi på instagram på @sos_design_norge

Her kommer noen gode tips når du skal pusse opp badet: 

Før du starter må du tenke gjennom hva slags stil og farger du vil ha. Liker du det moderne, minimalistisk, retro eller landlig? Vil du ha det mørkt eller lyst, eller kanskje du foretrekker det fargerikt.

Hent naturens materialer inn på badet. Det gir en fin kontrast til det kalde porselenet.

Gamle fliser kan fint males. Da må du huske på å vaske godt slik at fett og såperester blir borte. Bruker du kalkmaling vil du få et preg av middelhavet, men da må du huske på å bruke en sealer over.

Du trenger ikke å velge fliser på hele baderommet. Legg fliser i våtsonen og lek deg med malte vegger eller tapet som er vannfast. Vinyltapet egner seg godt til bad.

Velg fliser i ulike størrelser og farger som passer sammen.

Er fugene blitt stygge? Da vil du få et fint resultat ved hjelp av en fugepenn.

Renhet er en viktig følelse på badet. Dekorer med duftpinner og din favorittsåpe. Se de populære produktene fra Durance her.

Det kan fort gå galt dersom ting ikke gjøres forskriftsmessig på baderommet. Bruk derfor ALLTID godkjente håndverkere. Rørkjøp er en av landets største rørleggerkjeder med 360 medlemsbedrifter fordelt over alle landets fylker. Har du spørsmål rundt oppussingen av ditt bad? Hos Rørkjøp kan du snakke med rørleggermestere med flere titalls års erfaring. Se kontaktinfo her. 

Ønsker du baderomsinpirasjon? Sjekk ut @rorkjop på Instagram eller ta en titt i nettbutikken på www.rorkjop.no

Lykke til med oppussingen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *