Greit å vite om Algoritmer på Instagram

I dag har Instagram blitt bombandert av bilder der det står «turn on notifications.»

Skjermbilde 2016-03-28 kl. 22.46.00

Grunnen til at Instagram i morgen innfører algoritmer er for å gi oss mer av det vi liker (basert på hva vi engasjerer oss i ved å like, kommentere osv.) Instagram sier selv at grunnen til at de gjør dette er fordi den gjennomsnittlige brukeren går glipp av omtrent 70% av bildene personene de følger laster opp. Instagram ønsker at de 30% av bildene du ser er de 30% av bildene som er mest relevant for deg. De vil at du skal ha en så god og relevant opplevelse som mulig, slik at du ikke slutter å bruke appen.

Instagram vil i første omgang ikke fjerne noen poster, bare endre rekkefølgen. Jeg tror jeg ganske fort blir lei hvis jeg legger inn notifications på mange kontoer og hele tiden får opp varsler for nye bilder. Jeg velger heller å være flink til å like, kommentere og vise engasjement hos de jeg liker, slik at jeg får de opp i min profil. I tillegg vil jeg jobbe for å legge ut gode, relevante bilder på @inspirasjonsguidennorge slik at mine lesere engasjerer seg i det jeg legger ut.

Mitt neste Instagramkurs holdes 6.april. Det kan du lese mer om her.

Hva synes du om denne endringen til Instagram?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *