Tips til den store festen

Her kommer noen gode tips dersom du har en større markering foran deg. Nylig feiret vi 40 års dagen til min kjære mann. Vi leide telt som vi satte opp i hagen.

4DSC_7864

Vi fant ut at vi ville invitere 50 gjester og vi ønsket at alle skulle sitte samlet runt bordet. Løsningen ble derfor å leie et telt. Vi leide av Partytelt-utleie.no som gav oss den beste prisen. Teltet var 12×6 meter og vi dekket opp med to langbord à 25 personer. Da hadde vi også god plass til å danse i teltet etter maten.

1

Vi leide telt med teppe til å legge på gresset. Det luner og gjør det ikke så rått. Vi ville ha draperinger i taket og lyskjegler som gav oss den rette stemningen utover kvelden. Varmelamper var også viktig ettersom dette var nokså langt ut på høsten. Til alt dette + musikkanlegg er det viktig å huske på å ha nok strøm ut i teltet!

DSC_7854

Jeg kjøpte hvit duk i metervis på Ikea. Der kommer også de fine flaskene fra. De finnes i tre ulike størrelser og farger. Sto «limited edition» så her er det bare «løp og kjøp» Jeg kjøpte også hvite tallerkner til kr. 7 pr. stk. og vannglass til kr.29 for en pakke med 6 glass. Ellers brukte jeg litt av det vi hadde og blandet det hele.

DSC_7865

Jeg brukte kubbelys i tre ulike størrelser og plasserte de utover brodet. De sto på blader fra Ormegress. Strødde Hortensia over dette. Bordkortene, merkelapper fra Panduro festet jeg på vannglasset med en liten treklype. Den og bestikket i tre kjøpte jeg på Merci i Paris. Tror muligens de kan ha noe lignende hos Søstrene Grene.

DSC_7845

Utenfor teltet hadde vi et mindre telt. Der sto Paulo fra Kolonialen og serverte de deiligste grillretter.

DSC_7994 2

Dagen etter når vi var ferdige med å rydde ble flaskene med blomster stående under epletreet. De står der enda som et lite minne fra den utrolig flotte dagen vi hadde, takket være våre kjære gjester, varmt og godt vær og strålende stemning i teltet.

Til slutt må jeg bare ha med dette. En god feiring løftes av fine taler og varme ord. Først ut denne kvelden var vårt kjæreste tantebarn som snart er 17 år. Sammen med sin venninne Siri hadde hun et innslag vi aldri vil glemme. Først fikk onkel en nydelig tale, deretter spilte Siri gitar og fremførte to sanger hun har skrevet selv. Du MÅ HØRE på denne vakre sangen vi opplevde denne kvelden. Siri Worsøe, «all the colors.» 

Skjermbilde 2015-10-07 kl. 08.12.31

5

To flotte jenter på alle måter! Hedda og Siri sin opptreden gjorde at vi alle satt med tårer i øynene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *