Jul i september

Jeg har stylet til jul mange ganger om høsten. Men denne gang var det hjemme hos meg selv. Det var virkelig en rar følelse. Dere vet, den følelsen når adventstiden kommer og julepynten tas ned fra loftet. Det er så mange koselige tradisjoner knyttet til dette. Nå var det «på liksom.» Rart, men morsomt!

Jeg har hatt gleden av å jobbe flere ganger sammen med Franciska Munch Johansen. Franciska er en  utrolig dyktig interiørfotograf og skribent. Hun vant også «Kakekrigen» på FEM. Franciska har en av landets største interiørblogger hvor hun i tillegg til vakre interiørbilder deler sine fantastiske oppskrifter. Følger du henne ikke allerede må du ta en titt på Franciskas Vakre Verden. Franciska har også en flott instagramkonto @franciskasvakreverden.

Artikkelen kommer i Vakre Hjem & Interiør men jeg har fått lov til å gi dere en liten sniktitt.

fotob_1408fotob_1406fotob_1419Franciska

Franciska har skrevet litt om julens trender som jeg gjengir her:

Julens trender 2015

Vi ser en økt trend som går mot at vi ønsker mindre stæsj og mer enkelhet. Vi ønsker fortsatt å ha det koselig og med masse julestemning, men vi vil ikke ha så mye nips.

Fløyel og velour er sterkt fremme og støvede juvelfarger er å se overalt. Det er flott å velge én farge som er gjennomgående, for eksempel den burgunder som Marianne har valgt og sette dem sammen med gull og natur.

Engelsk herregårdsstil med en dempet eleganse er i tiden. Fyr i peisen, lange duker, krystallglass og fint porselen.

Gull og sort er også en sterk trend. Det gir en flott sofistikert stil som er enkel å skape.

Skandinavisk glam er i tiden. Det rustikke kombinert med det sofistikerte. Linduker, skinn, horn og greiner kombinert med fløyel og gull.

Julebordet kan fortsatt bugne, men velg heller enkle blomster, som gjør mye ut av seg og ha mange mindre lysestaker som gir stemningen.

De gylne tonene er veldig fremme. Særlig gull og messing er en stor trend, men kobber holder også fortsatt stand.

Mange velger kunstig juletre, men da i en luksusutgave, slik at den ser ut som et ekte tre.

Gaveinnpakkningen er også enklere. Før så vi mye pynt på gavene, nå velges det heller kvalitets papir og bånd, men ikke så mye pynt.

Vi trenger heller ikke bake syv slag lenger. Vi satser heller på å lage en eller to typer av det vi liker best.

Det naturlige er fortsatt veldig med. Gå gjerne en tur i skogen og finn eller kjøp greiner, mose og lignende som kan brukes til årets juledekorasjoner.

Du kan se hele artikkelen i juleutgaven av Vakre Hjem & Interiør som kommer 2. november.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *