10 bra tips til interiør og café besøk i København

Skal du snart reise til København? Da må du lese her.

Vi er mange som er glade i København. Den sjarmerende storbyen med så mange koselige interiørbutikker, restauranter og cafèer. På ferie med familien hadde jeg ikke all verdens tid til shopping. Ruten ble derfor nøye planlagt i forkant. Her kommer mine 10 beste tips. Alle stedene ligger i sentrum og det er mulig å gjennomføre runden på 5 timer. 😉

DSC_7430DSC_7432DSC_7435

Notre Dame ligger i Nørregade 7. Notre Dames sortiment er valgt med inspirasjon fra den nordiske stilen med tanker til det rå,  med rene linjer og en feminin touch. Notre Dame har blandt annet et stort utvalg av kjøkkenutstyr, bokser, tekstilvarer, glass, porselen, oppbevaring, belysning, smykker og julepynt.

DSC_7446

Kirk, Kompagnistræde 11. Den lille søte butikken har ligget der i alle år. Ned en trapp finner du en sjarmerende vannfontene og blant annet  et stort utvalg av kurver, krukker, vaser, lysholdere og glass.

DSC_7451

Kompa 9, Kompanistræde 9. Ble så glad når jeg tilfeldigvis oppdaget denne sjarmerende caféen med nydelig økologisk kaffe.

DSC_7466

More 64, Læderstræde 13 Interiør, møbler og kaffe. Den hyggelige eieren står som regel selv bak disken. Vintage og nytt i en herlig miks.

DSC_7457

Retrovilla, Naboløs 1. Mette Helena Rasmussen skulle egentlig bare kjøpe en enkelt rull retro tapet med hjem som souvenir fra sin weekendtur til England. Tapetrullen ble startskuddet til noe mye større! Hos Retrovilla finner du Skandinaviens største utvalg av retro tapet.

DSC_7459

Mant, Læderstræde 30. Gave -og blomterbutikk

DSC_7478

Royal Smushi Café, Amagertorg 6.

DSC_7474

Kikk etter skiltet utenfor porten mellom Den kongelige porcelænsfabriks butikk og Georg Jensens smykkebutikk på Amager Torv. Her kan du spise dansk mat i ny fortolkning i det høyloftede lokalet eller i gårdsrommet, hvis det danske været viser seg fra sin mest sjarmerende side. Maten er dansk og i dukkehusstørrelser, så du ikke må nøje deg med en anretning, men kan smake flere. Smørbrødet er blitt halvert i størrelse til innbydende canapéer, som går under navnet smushi.

DSC_7492

Hay House, Østergade 61.

DSC_7487

Hay House er et must å besøke når du er i København. Butikken ble i juni kåret til AOK Award for Best Design Store in Copenhagen.

DSC_7585

Fil de Fer, Store Kongensgade 83. Endelig fikk jeg gleden av å besøke en av verdens mest kjente interiørbutikker. (Kåret av Svenske Elle Decoration nå i sommer.) Fil de Fer eies og drives av Lars Kristensen som har vært trofas til sitt konsept i 20 år. Her finner du bare vintage skatter fra Frankrike. Som Lars selv sier «jeg køber kun med hjertet, så går alting godt.» Jeg bare elsket butikken ❥

DSC_7582

En gammel vinkasse fikk bli med meg hjem. Hva jeg skal bruke den til får du se i et senere blogginnlegg.

DSC_7501

Siste stopp på min shoppingrute var den fantastiske blomsterbutikken til Tage Andersen. Den kan du lese mer om i tidligere blogginnlegg her.

1 kommentar

  1. Takk for mange gode tips! Har notert de bak øret til neste gang jeg er i København 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *