Interiør for 8 år siden

For 8 år siden startet jeg min aller første interiørblogg. Den gang var vi alle anonyme og svært få snakket om bloggen sin på jobb eller blant venner og familie. Kanskje det var derfor vi interiørbloggere brukte lang tid på å kommentere inne hos hverandre og etterhvert fikk vårt eget bloggmiljø? Da NIB kom på banen ble det mer og mer vanlig å blogge. Antall lesere økte på og etterhvert ble jeg en kjent interiørblogger. Det har vært en utrolig reise.

fmj_marianne_36

Mange kjenner kanskje igjen denne stuen fra vår leilighet på St.Hanshaugen i Oslo. Bildet er tatt av min gode venn Franciska Munck-Johansen med den kjente bloggen Franciskas Vakre Verden.

Da vi flyttet på St.Hanshaugen for snart 10 år siden kjøpte vi en leilighet med rosetter og stukkatur. Leiligheten var som skapt for den Franske Landstilen som jeg den gang elsket. Bloggen min ble derfor hetene Shabby Charm. I 2011 ble den kåret til «årets interiørblogg.» Den ligger der ute enda, som en liten dagbok fra alle de flotte årene i byen.

fmj_marianne_44

Spisestuen i Sofiesgate var lys med sorte møbler som kontrast. Elsket de gamle doble dørene mellom stuene. 

fmj_marianne_57

Etterhvert gikk stilen min fra det Franske landlige til en mer industriell stil. Da kjøkkenet skulle pusses opp forsøkte jeg å lage en følelse av New York.

Gjennom bloggen fikk jeg mange spørsmål om interiør. Jeg fant derfor ut at jeg skulle gi ut boken Inspirasjonsguiden sammen med min gode venninne Sølvi Nyhus Amundsen.

Inspirasjonsguiden

Inspirasjonsguiden kom ut i 2010 og 2011. Boken ble solgt i 40 interiørbutikker i Norge. Etterhvert lanserte vi bloggen Inspirasjonsguiden.no. 

DSC_6687

For nøyaktig ett år siden flyttet vi fra leiligheten i byen til et koselig hus på Ullern. Det var trist å flytte fra det stedet vi var så glade i, men nå stortrives vi her. Det er godt å vite at det bare er 10 min. med bil til Oslo sentrum. Huset ble totalrenovert og dere skal så klart få innblikk i prosessen. 

De siste tre årene har jeg jobbet profesjonelt med blogging og sosiale medier i Home and Cottage. Samtidig startet jeg for to år siden min instagramkonto Inspirasjonsguidennorge, der jeg straks runder 75.000 følgere.

IMG_9549

Jeg valgte å lage et kjøkken i grått også på Ullern. Den innerste delen var tidligere et kontor. Vi rev ned veggen og lagde kjøkken, spisestue og stue i et stort rom. Stilen min nå vil jeg kalle «Glamorøs bohem.» Mer om det senere på bloggen. 

Takk for at du tok deg tid til å lese mitt aller første blogginnlegg her på United Bloggers. Det er jo på en måte historisk. Jeg er kjempe stolt og ydmyk over å få være her sammen med så mange andre flotte interiørbloggere. Håper du vil følge meg ❤︎

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *