Norges 6 flotteste stuer

Gullfjæren Interiør Awards går av stabelen på Hotel Continental den 9.mars 2019. 13 priser skal deles ut i 13 ulike kategorier. Dette blir så spennende! I tiden fremover vil vi presentere finalistene i de ulike kategoriene for dere. En nøye utvalgt jury vil finne frem til en vinner i hver kategori.

Først ut er «Gullfjæren Årets Stue.» I denne kategorien ble det hele 6 finalister. Vi tok en prat med våre dyktige finalister. Her får du gode råd og nyttige tips.

Lene S. Pedersen

@lenespedersen

Fra vi startet å pusse opp ønsket vi å få frem den gode følelsen vi får når vi kommer inn på hotell. Vi ønsket å få frem en slags loungstemning. Stuen gir meg ro med mørke, blålige farger på veggene. Den gir lunhet med tekstiler som gardiner, puter, pledd og gulvteppe. Mye i velour og litt lin. Jeg liker at gardinene går ton i ton med veggfargen. Jeg blander gammelt og nytt for å få en mer personlig stil og mange av møblene har vi kjøpt brukt. Sofaene er i velour. Personlige malerier på veggene er et must i hjemmet vårt. Jeg er veldig glad i få og store bilder enn mange små.

Jeg bruker også mye speil! Jeg elsker effekten speil gir for et rom. Her kan jeg gjerne bruke mange små samlet eller et stort. I tillegg til å øke romfølelsen synes jeg generelt speil er en vakker dekor. Og på toppen av kransekaka tilfører jeg en dose glam i form av messing. Også må jeg ikke glemme stearinlys og blomster! Også et must for kosen sin del! Så konklusjonen på min stil er vel…maksimalisme Lenestilen! He he….  Aner ikke hva slags navn jeg kan sette på den!

Hva er du mest fornøyd med? Jeg er mest fornøyd med at vi åpnet opp taket og beholdt bærebjelkene synlige. Slik virker stuen mye større og luftigere. Jeg er også veldig glad vi beholdt en teglsteinsvegg vi fant under tre lag med veggplater.

Har du et tips til våre lesere når det kommer til styling av stue? Tenk soneinndeling og helhet. Bruk gardiner og gulvteppe for å «lukke» inn sonen. Bruk høydeforskjeller i interiøret for å få en dybde og litt spenning i stylingen. Lag stilleben, mix stiler og mønster. Prøv deg frem med forskjellige farger og la magefølelsen bestemme og ikke heng deg opp i «regler eller trender» for mye. Hvis du samler alt du elsker av interiør og følger magefølelsen, så vil bitene falle på plass en etter en! Huks at det er du som skal bo der og ikke bekreftelsen på Instagram eller andre… (selv om det kan være vanskelig til tider!

Hildegard Haave

@homebygard

Eklektisk, bohemsk og personlig stil.

Stort sett fornøyd med det meste, men for å nevne noen favoritter;
– skrivebordet i stua med bildeveggen over. (Skrivebordet var det første gjenbruket jeg kjøpte tror jeg, på en loppis i Sverige til 250 SK)
– Svart vintage skinnsofa fra ca antydet 50-60 tallet til en meget rimelig penge, nettopp kjøpt på loppis.
– Brun vintage meget spesiell Ekornes skinnsofa fra 70 tallet kjøpt på gjenbruksbutikk.
– Teakskjenken under tv’en
– Vintage gullfargede stuebordet i glass fra Fretex.
Kunne nevnt mye mer. Hver krok i stua og på kjøkkenet er koseplasser hvor vi kan slenge oss ned og legge opp føttene. Trives så godt i hjemmet mitt at behovet for å dra noe sted er minimalt, vil helst bare være hjemme, hehe 🙂 (satt litt på spissen selvfølgelig)
Har du et tips til våre lesere når det kommer til styling av stue?
Dra på gjenbruksbutikk og Fretex, der kan man finne mange små og store skatter. Lage fine stilleben med å mikse med ting man har fra før; nytt,arvet,brukt,diy. Ikke tenk, men føl, se og bruk magefølelsen når du innreder og hvis du liker det du ser så er det bra nok, det er du selv som skal omgi deg med det til daglig. Hvis sofaen er sliten, dekk over med stoffer og pledd. Ofte kan jeg finne flotte store skjerf i vakre mønstre som jeg kan legge i sofaen også. Linstoff får man kjøpt rimelig på Stoff og Stil. Spraymal lysestaker, urner og div, da blir det som nytt.
Har du mange bilder, portretter, kunst så samle det til en bildevegg istedet for å ha bildene spredd utover alle vegger, kombiner gjerne bildene med speil,  masker etc…

Birthe Kildal

@villakildal

Jeg syntes det er vanskelig å definere min  egen stil, siden stilarter går litt over i hverandre. Kan være andre tenker annerledes om vårt hjem, men en moderne utgave av maksimalisme? Jeg er utadvendt, nysgjerrig  og sprudlende som person, som liker mange forskjellige stilarter og det tror jeg gjenspeiler hjemmet vårt. Jeg prøver nok å unngå å kjøpe ting «alle andre har» og lager heller min egen vri (elsker jo å spraylakkere ting.) Jeg innreder etter hjertet og ikke mote.

Jeg er nok mest fornøyd med helheten av rommet, de spennende vinklene når alt flyter i ett. De store vinduene som slipper inn mye lys og tar naturen rett inn i stuen vår. Skal jeg velge et møbel må det bli sofaene våre, som vi trakk om i et deilig velur stoff i varm honning, som skaper flotte kontraster til naturen utenfor vinduene.

Sonja Olsen

@sonja_ols

Jeg vet ikke om jeg kan si at jeg har en bestemt stil, men det er nok mest i retning den skandinaviske stilen. Det er mye lys i stuen min. Vegger, gulv, møbler, dekor og tekstiler er lyst og lett. Det er åpent og ikke overmøblert. Jeg har svarte detaljer i interiøret som viker fra den skandinaviske stilen, men som jeg føler at gjør interiøret litt kulere. Jeg trenger noen skikkelige kontraster for at det ikke skal bli for kjedelig når det aller meste er holdt i hvite nyanser.

Min favoritt i stuen må være taklampen «PH Snowball» Det er en klassiker jeg aldri blir lei.

Tips til stuen:
•For å skape trivsel og et godt inneklima bruker jeg mange grønne planter i interiøret.
•God belysning – viktig med stemningsbelysning i tillegg til punktbelysning og grunnbelysning.
• Om man velger lyst interiør blir interiøret mer spennende om man velger forskjellige overflater, tekstiler i forskjellige mønstre.
•Bruk masse tekstiler for et koselig og innbydende uttrykk.
•Plasser ting i grupper, det gir en mye større og bedre effekt enn å spre alt utover.

…Dette gjelder også for kunst, samle kunsten og få gallerifølelsen hjemme. Ulike rammer er bare fint!

Tina Stuestøl

@interiorwife

Min stil vil jeg kalle moderne skandinavisk, og med impulser fra andre stiler jeg liker og ser kan passe inn. Stilen er litt leken vil jeg si, med rosa sofa med et utradisjonelt oppsett, og en fondvegg i beiset kryssfiner med et lysende elghode som et tydelig blikkfang.

Jeg liker godt den sømløse overgangen mellom inne og ute, der naturelementer er tatt inn og der typiske innendørs elementer går igjen utendørs. Målet var at overgangen mellom stue og hage skulle oppleves som sømløs, og det føler jeg å ha lyktes godt med.

Tør å plasser møbler ut fra veggen. Vår nye sofa står midt på gulvet og jeg digger følelsen det gir. Du må ikke nødvendigvis ha mye plass for å gjøre det heller, tenk smart. Ellers er et tips å kjøpe modulsofa ala den vi har, som du med veldig enkle grep kan bygge om til uendelige løsninger. Da kan du lett variere stuen din og skape nye, spennende uttrykk.  Og, et siste tips, våg å gå egne veier. Synes du grå sofa er litt kjedelig, så er det lov å tenke nytt J

Astrid Mienna

@Miennasverden

Min stil trur jeg må være leken moderne nordisk. Jeg elsker farger som gjør meg glad og slutter aldri å forundre meg over hva farger gjør med deg! Som terapeut får jeg alltid høre av pasientene mine at de blir glade når de ser mine fargerike klær.

Det jeg er mest fornøyd med i stua vår er utsikten. Jeg blir like forundret hver gang når jeg kommer hjem og ser fargene på himmelen og hvordan de forandrer seg. Jeg hadde ingen anelse om hvor mye farger som fantes i himmelen før vi flyttet hit, himmelen er hvertfall ikke bare blå!

Når det gjelder styling av stue, så er jeg nok ganske minimalistisk. La de få tingene skinne, ikke bruk bare grått mot grått, hvit mot hvit, trekk inn vakre kontrastfarger som lyser opp. Det siste tipset; ikke følg strømmen , følg heller magefølsen din! Det er kanskje du som tør, som skaper en ny trend med nye spennende kombinasjoner som ingen har oppdaget før deg. Følg ditt hjerte!

Les mer om Gullfjæren Interiør Awards 

1 kommentar

  1. Very good post. I will be going through many of these issues as well..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *