Sommerpraten med Marianne; interiørdesigneren, kunstneren og gründeren

Marianne og Lars Kollerøs er gründerne bak interiørfirmaet LAMA, som de har bygget sammen basert på drivkraften og kjærligheten for vakre ting. LAMA er sammensatt av LA for Lars og MA for Marianne.

Foto: Lama

Foto: Lama

Foto: Halvor Bakke

Foto: @Inspirasjonsguidennorge

Foto: Botrend

Jeg har hatt gleden av å kjenne Marianne og Lars gjennom mange år og jeg blir alltid like glad og inspirert når jeg møter det kreative ekteparet. Jeg tør påstå at interiør Norge hadde vært ganske så annerledes uten Marianne og derfor var det ekstra koselig å møte henne til en sommerprat da hun viste meg noen av høstens nyheter.

Foto: @Annenetage_interior

Foto: @annenetage_interior

Marianne har interiørteft til fingerspissene. Lang erfaring og en utmerket motesans, gjør henne uvurderlig når det kommer til å se alt fra det store bildet til de små detaljene. Lamas design skal være bærekraftige og produsert på en mest mulig etisk og miljøvennlig måte. Kolleksjonen produseres på et titalls fabrikker, og over 90 prosent er eget design. Marianne reiser til India mange ganger i året og passer på at alt går rett for seg.

Produktene fra LAMA selges i hundrevis av butikker over hele Norge. Ekteparet Kollerøs står også bak ”Annen Etage,” fem gave- og interiørbutikker, hvor den første ble startet opp i 1995. Butikkene er preget av en inspirerende, koselig og lun atmosfære. ”Varene våre henter vi fra messer rundt om i verden, og ved hjelp av våre flinke dekoratører, gir dette butikkene et levende preg i stadig forandring” forteller Marianne.

Foto: Lama

Foto: Lama

Foto: @Posterhouse.no Her er jeg med et av mine favorittantrekk fra MAGGY. Ullen er i den deiligste kvalitet! 

Visste du at denne driftige damen, i tillegg til ovennevnte faktisk også er klesdesigner? For noen år tilbake lanserte hun klesmerket MAGGY sammen med Gyri og Martine. ”Vi startet MAGGY i 2013 med utgangspunkt i en lidenskap for design, materialer og mote. Vår største inspirasjonskilde har hele veien vært den nordiske naturen, samtidig som vi henter ideer fra ulike håndverk, mennesker vi møter, kunst og reiser. Vårt design vil alltid ha en egen signatur, men kolleksjonene har først og fremst et klassisk uttrykk. Meningen er at du skal kunne ha et plagg fra MAGGY i mange år, uten at det går av moten” forteller Marianne stolt.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Småbruket til Marianne og Lars har blitt brukt til location for flere reklamefilmer og ulike photoshoots også fra andre leverandører. Dette bildet er fra første gang jeg besøkte stedet for å lage en DM for Home & Cottage i 2014.

Når Lars og Marianne Kollerøs vil trekke seg tilbake fra en hektisk arbeidshverdag i storbyen, går turen ofte til familiens idylliske småbruk ved Langen i Akershus. ”Dette er fristedet vårt selv om vi legger ned rundt 500 arbeidstimer der hvert år.” Stedet ble arvet for 15 år siden og nå har det som tidligere var falleferdig blitt gjenreist. Småbruket består av våningshuset, vognhuset, stabburet, redskapshuset, fjøset og en diger låve der Lars og Marianne hvert år samler venner til skikkelig låvefest. Jeg kan skrive under på at det er noe helt eget å være gjest i disse unike omgivelsene med Marianne og Lars som vertskap!

Marianne og Lars har også nylig pusset opp et gammelt hus i Italia. Det er alltid spennende å spørre en kreativ dame som Marianne hva som inspirerer henne aller mest når hun skal designe en ny kolleksjon eller pusse opp og restaurere gamle hus. Hun forteller at hun finner inspirasjon fra stedene der hun jobber. De siste to årene har hun vært mye i Italia og dette gjenspeiles i de røde, orange og rosa fargene hun har brukt i kolleksjonen sin. Marianne finner også mye inspirasjon i naturen, som like gjerne kan være en vakker hage i byen som fargene på fjellet en høstdag, eller en sommerdag ved sjøen. Mariannes farger skapes uavhengig av trender og hun blir alltid inspirert av kunst og gamle materialer. «Det uperfekte gjør det unikt» er Mariannes motto.

Foto: @inspirasjonsguidennorge

Foto: Halvor Bakke

Når jeg spør om hennes favoritt sted å feriere om sommeren, svarer hun raskt med smil om munnen. ”Jeg elsker Verona, kjærlighetens by der Romeo og Juliet bodde. Ikke rart Marianne og Lars etter mange år rett og slett kjøpte seg et sjarmerende lite hus rett ved byen de er så glade i. Marianne sammenligner Verona med et ”miniatyr Roma.”

Til slutt spør jeg Marianne hva hun liker aller best å servere om sommeren. Marianne og Lars er nemlig over gjennomsnittet interesserte i mat og et måltid der i huset blir laget med omtanke og kjærlighet. ”Det må bli Lakse Ceviche” svarer hun raskt. Oppskriften finner du HER.

Dersom du vil bli bedre kjent med nyhetene til LAMA presenteres de hvert halvår på Oslo Design Fair, der Marianne og Lars står bak en av de største norske standene. I august er de å finne på D03-02. Jeg kan røpe at dersom du er glad i softis så serverer Lars sin hjemmelagde is på standen. Den er bare så god 😉 Marianne har også et nært samarbeide med Halvor Bakke som utvikler egne kolleksjoner under navnet «Halvor Bakke» som LAMA produserer og distribuerer. Både Marianne, Lars og Halvor gleder seg til besøk på standen og til å vise frem sine vakre nyheter.

Her kan du lese mer om LAMA, MAGGY og ANNEN ETAGE.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *