Annettes aller beste salat tips som MÅ prøves!

Annette Qvist er en veldig god venninne og i hennes vakre leilighet på Majorstuen holder jeg mine instagramkurs. Annettes leilighet har i løpet av de siste 2 årene blitt en av de mest populære locations for events i Oslo. Hun bor jo tross alt her, så Annette må være bevisst hvem hun sier ja til og hvor ofte. Når først et event er i gang er Annette den perfekte vertinne og hun gleder seg like mye hver gang når huset fylles av gjester.

Annette har de siste 15 årene eiet og drevet flere Baker Hansen (20 år siden hun startet der!) og mange husker hennes flotte bakeri og interiørbutikk på Havna Tjøme. Da barne ble store ble butikken lagt ned. Selv etter 2 år er den fortsatt savnet av mange. I hverdagen finner du Annette i hennes koselige Café, Baker Hansen Majorstukrysset. Bakeriet er lite men «der det er hjerterom er det husrom.» Kanskje ikke rart at så mange er innom hennes lille oase fra tidlig morgen til langt på kveld!

Ikke bare gjør Annette det koselig innendørs, det er alltid koselig utenfor bakeriet også. Her med en av Annettes favoritter, Smørgåstårta. (Annette er svensk.) 

Annette startet sin karriere i Baker Hansen for 15 år siden og jobbet på hovedkontoret. Hun har vært med på å utvikle konseptet og kan ta æren for at det alltid er hyggelig å besøke Baker Hansen.

Jeg spurte Annette om hva hun selger aller mest av i Majorstukrysset om sommeren?
«Salater og Smoothies. Min nye favoritt i år er en vegansalat som jeg bare elsker!»

Jeg blir nysgjerrig på hvor mange brød hun har solgt i de 15 årene hun har drevet egen butikk. Svaret er nærmere 1 million brød! Hennes favoritt er Havrespelt med valnøtter. Dette er også hennes bestselger.

Vakre Annette på balkongen. Annette kan fortelle at sommerfarge favoritten er lavendel.

Foto: Ileifsdatter

Her er Annette med hennes to hjerteknusere. Bernhard og Cornelius. Annette er supersporty så dette er ikke noen «veskehunder.» De 2 skjønningene er med på milelange løpeturer og skiturer. 

Annette har en egen evne til å gjøre det koselig rundt seg. Friske blomster, levende lys og ikke minst at det er ryddig, rent og pent kjennetegner Annettes omgivelser. Nå om sommeren er det Lavendel som er hennes store favorittfarge.

Annette er stadig på farten for å få inspirasjon, men om sommeren er det hennes sommersted på Tjøme hun aller helst besøker. Skal hun utenlands er Palma en stor favoritt.

Annette kan virkelig lage mat og hun liker aller best å servere sine gjester Smørgåstårta, Blåskjell eller en deilig kylling og mango salat om sommeren. Elllers er kjærestens Spareribs en stor favoritt.

Denne salaten selger Annette aller mest av om sommeren. Se oppskrift lenger ned. 

Annette er en grei gjest å invitere. Ofte har hun med seg mat fra bakeriet. Her er vi på besøk hos Hanne Heffermehl. (Se flere bilder fra hennes hjem her.) 

Annettes salat er en av bestselgerne på Baker Hansen og her får du oppskriften slik at du kan lage den selv:

Kylling og Mango salat: 110 g kylling, 0,5 avocado, mango, cherry tomater, fetaost, spirer og redikk.

Som dressing må du teste denne: Olivenolje, 3/4 fedd hvitløk, 1/2 koriander, 1/3 persille, 3 rader vårløk, 1 ss honning, 2 cm ingefær, skvett sitronsaft, salt & pepper.

2 kommentarer

 1. Fristende fin liten trykksak, Anette!
  Jeg smugtitter også stadig på bursdagskaken! For en super idé ! Bildet (Kaken) gir et vell av minner fra den tiden! Du og din venn er hjertelig velkommen til et glass vin!
  Klem fra
  Inni

 2. Hello There. I discovered your blog the usage of msn. This is a very smartly written article.
  I’ll make sure to bookmark it and return to learn more of your useful information. Thank you for the post.
  I’ll certainly comeback.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *